Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε σε σουηδικό Μέσο για το όνειρό του να φτάσει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον πρώτο του τίτλο στο ATP Tour της Στοκχόλμης πριν τέσσερα χρόνια και αυτή την εβδομάδα θα επιχειρήσει να το πράξει για δεύτερη φορά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη σε σουηδικό Μέσο τόσο για το εν λόγω τουρνουά αλλά και γενικά για την πορεία του.

«Μου είχε δώσει αυτοπεποίθηση και με είχε βοηθήσει να πετύχω πολλές ακόμα νίκες στη συνέχεια (αυτός ο τίτλος). Επίσης μου έδειξε που βρισκόμουν στο ATP Tour, ότι μπορούσα να είμαι διεκδικητής τίτλων, να ανεβώ στην κατάταξη και να πλησιάσω στο όνειρό μου που ήταν πάντα να ανεβώ στο Νο.1 του κόσμου. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ορόσημο, το πρώτο βήμα που με οδήγησε και σε άλλες νίκες που έχω πετύχει μέχρι σήμερα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε για την επίδοσή του στο δεύτερο μισό της σεζόν:

«Ήταν ένα κοντράστ συναισθημάτων. Ξεκινώντας από το US Open, όπου έκανα έναν από τους χειρότερους αγώνες στην καριέρα μου, δεν ένιωθα καθόλου ο εαυτός μου στο γήπεδο εκείνη τη μέρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες νιώθω πολύ καλά, ήταν μια μεγάλη αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα. Επέστρεψε η αγάπη μου για το παιχνίδι, αγαπώ πολύ περισσότερο αυτό που κάνω, νιώθω πιο δεμένος μ’ αυτό και πιο χαρούμενος όταν είμαι έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το επάγγελμά μου και μου αρέσει αυτή η ψυχοσύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή»

Τσιτσιπάς: «Πρέπει να χαλαρώνω περισσότερο στα ματς»

Ακολούθως, μιλώντας για τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνει στο παιχνίδι του, σημείωσε:

«Ήμουν πιο χαλαρός πριν 3-4 χρόνια. Αυτό πιθανότατα δεν φαίνεται από την τηλεόραση αλλά το νιώθω και το βλέπω εγώ στον εαυτό μου. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα είχα, ένιωθα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, έκανα τα πράγματα που έπρεπε να κάνω. Πολλές φορές όταν προσπαθείς να εξελίξεις το παιχνίδι σου και να το κάνεις καλύτερο, κολλάς σε κάποιες ιδέες και ξεχνάς κατά κάποιο τρόπο τις παλιές σου αξίες και τι ήταν αυτό που σε έφερε ως εδώ. Είναι σημαντικό να τα θυμάσαι και να τα κρατήσεις όλα αυτά, να μην τα αφήσεις να φύγουν. Σ’ αυτό συγκεντρώθηκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, να ξαναφέρω στο παιχνίδι μου αυτόν τον αυθορμητισμό και τη χαλαρότητα που είχα τότε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις. Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις. Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.