Η Ελλάδα είναι οριστικά μία από τις χώρες που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο.

Όλα είχαν δρομολογηθεί και πλέον οριστικοποιήθηκε. Η Ελλάδα θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 σε συνεργασία με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο Μάνος Σταραμόπουλος στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης. Τα περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται και τα υπόλοιπά θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας. Στον φάκελο αναφέρεται ότι τα ματς θα γίνουν στην «Αγιά Σοφιά», στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ΟΑΚΑ, στη Νέα Τούμπα αλλά και στον Βοτανικό.

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο.

Πλέον μένει να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και το σχέδιο να αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!