Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την πρώτη «διαβολοβδομάδα» έχοντας προηγουμένως δείξει ότι κερδίζει χωρίς να εντυπωσιάζει.

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague είναι προ των πυλών και ο Ολυμπιακός έχει να ταξιδέψει στην Ισπανία. Οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια. Έτσι θα έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου από την 4η, κιόλας, αγωνιστική.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας ξεκινήσει θετικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πιο σημαντικό όμως για τους Πειραιώτες είναι πως κερδίζουν χωρίς να πιάσουν κάποια τρομακτική απόδοση.

Ο Ολυμπιακός παίζει στο ρελαντί και κερδίζει

Προφανώς και είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη σε αυτό το σημείο. Και ούτε πρόκειται να είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως ο κορμός του έχει μείνει ίδιος και οι παίκτες γνωρίζουν σε μέσες άκρες ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας απλά να εντάξουν και τους υπόλοιπους.

Τα ματς με Μπαρτσελόνα και Ζάλγκιρις Κάουνας το έδειξαν αυτό. Η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έδειξε πως έχει αυτό το «κάτι» που την κάνει να κερδίζει. Πράγμα που σημαίνει πως όταν φτάσει σε ένα «άλφα» επίπεδο τα πράγματα θα γίνονται πολύ πιο εύκολα και είναι πιθανό να προκύψουν αρκετές άνετες νίκες.

Το είπε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλωστε μετά το ματς με το Περιστέρι: «Όλοι λένε ότι είμαστε έτοιμοι. Τι πάει να πει είμαστε έτοιμοι; Είμαστε ομάδα που έχουμε πολύ ταλέντο και μέσα στην χρονιά θα είμαστε καλύτεροι σίγουρα. Είμαστε περίπου στο 60% αυτή την στιγμή». Η λέξη κλειδί εδώ είναι το 60%. Πράγμα που σημαίνει πως τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα.

Οι παράγοντας Λαρεντζάκης και ο καταπληκτικός Γουόκαπ

Αν κάτι έχει ξεχωρίσει από τα παιχνίδια είναι οι εμφανίσεις των Τόμας Γουόκαπ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο Αμερικανός γκαρντ μοιάζει πιο απελευθερωμένος. Η άμυνα που παίζει παραμένει υψηλού επιπέδου, ενώ έχει ανέβει και σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία. Αφού προφανώς έχει μία σεζόν στην πλάτη του και βγαίνουν ορισμένοι αυτοματισμοί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Λαρεντζάκη, ο Έλληνας γκαρντ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο Eurobasket. Η ψυχολογία του έχει ανέβει κατακόρυφα και αυτό φαίνεται. Από την ενέργεια που βγάζει όταν μπαίνει στο παρκέ, αλλά και από τον τρόπο που σουτάρει. Το ζήτημα είναι να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα και να μην μείνει πίσω όπως είχε γίνει πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Έτοιμος για… πόλεμο στην Ισπανία

Τα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός στη Euroleague θα τον βοηθήσουν να προετοιμαστεί καλύτερα ενόψει της συνέχειας. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ισπανικές ομάδες άλλωστε. Που θα τον κοντράρουν και αναμένεται να δούμε ωραία παιχνίδια.

Η Μπασκόνια θέλει να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα που έχει χτίσει και πάντα η Βασκονία είναι αφιλόξενη για τους Ερυθρόλευκους. Από την άλλη η Ρεάλ προέρχεται από μία δύσκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ήττα στο Clasico. Πράγμα που σημαίνει πως θα… καίγεται για να πάρει τη νίκη και να παραμείνει ψηλά. Το ζήτημα είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να δείχνει ανάλογο πρόσωπο και μόνο καλύτερος θα γίνεται.