Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή στα 42 του χρόνια - Ο σοκαριστικός τραυματισμός του στο Σίδνεϊ έχει μείνει στην ιστορία.

Μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές στην ιστορία, πέθανε σε ηλικία 43 ετών.

Δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τάει Κβον Ντο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε συγκλονίσει το κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στου Σίδνεϊ το 2000, όταν σε ηλικία 21 ετών, διεκδικούσε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Αντίπαλός του, ο Κολομβιανός Μίλτον Κάστρο. Και τότε ήταν που «σταμάτησε ο χρόνος». Σε μία προσπάθειά του να πάρει πόντο έσπασε το δεξί του πόδι, πέφτοντας αμέσως το έδαφος σφαδάζοντας. Κλαίγοντας, γύρισε στην πλευρά της μητέρας του και φώναξε «έσπασε, έσπασε μαμά».

Το πλήρωμα του χρόνου, ωστόσο, ήρθε με καθυστέρηση τεσσάρων ετών. Στην πατρίδα του, την Ελλάδα, και τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ο 25χρονος πλέον Νικολαΐδης κατέκτησε μέσα σε αποθέωση το αργυρό μετάλλιο, βγαίνοντας πιο δυνατός από αυτά που πέρασε, για να ακολουθήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.