Για την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, αλλά και την ευρωπαϊκή Super League μίλησε ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα.

Για την επιτυχία της διοίκησης της Μπαρτσελόνα μίλησε ο Ζοάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» μίλησε για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εγχείρημα της European Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοάν Λαπόρτα:

«Σώσαμε την Μπαρτσελόνα και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να παραμείνουμε έτσι. Η οικονομική τρύπα που είχαμε μπροστά μας ήταν πολύ μεγάλη, αλλά την καλύψαμε με επιμονή, γνώση και πονηριά. Υπήρχαν χρέη που έθεσαν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ιδρύματος. Αγαπώντας την Μπαρτσελόνα, είχαμε κέρδη 98 εκατ. ευρώ και παρουσιάσαμε τα καλύτερα μπάτζετ τη ιστορία μας. Χάρη στις συμφωνίες που πετύχαμε, κρατήσαμε την Μπάρτσα ζωντανή και ικανή να παράγει έσοδα».

Για τη Super League:

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το εγχείρημα της Super League, για να βάλουμε ένα τέλος στο καθεστώς των ομάδων που ανήκουν σε ολόκληρα κράτη (σ.σ. Παρί, Σίτι). Μέσω της Super League οι σύλλογοι θα ορίζουν μόνοι τους τη μοίρα τους. Πρόκειται για ένα ανοιχτό τουρνουά στο οποίο θα κυριαρχεί η αξιοκρατία, ενώ θα προφυλαχθούν και τα εθνικά πρωταθλήματα. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και θα μπορούν να ανοίξουν τα κανάλια του διαλόγου, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Στη Super League θα τηρούνται οι αρχές τη αλληλεγγύης, της βιωσιμότητας και της αξιοκρατίας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!