Ο ΟΦΗ χρειάζεται τα εντός έδρας θετικά αποτελέσματα κι ας έρχονται στην τελευταία φάση από ένα κόρνερ...

Ο ΟΦΗ στο τελευταίο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ χάρηκε με την καρδιά του το 1-1. Όχι, γιατί αυτός ο ένας βαθμός θα εξασφαλίσει στους Κρητικούς μία έξοδο στην Ευρώπη. Ή τους απομακρύνει από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Αλλά το γκολ του Απόστολου Διαμαντή με κεφαλιά στο 102′ έδωσε πολλά παραπάνω. Έδωσε ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Δίνει χαμόγελα για τώρα. Μιας και οι Κρητικοί «αγόρασαν» χρόνο, μέχρι ο Νίκος Νιόπλιας να φτιάξει ένα ομοιογενές σύνολο, μετά από τόσες μεταγραφές που έγιναν στο τέλος.

Ο ΟΦΗ δεν έπρεπε να περιμένει μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα. Οι Κρητικοί για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν φοβήθηκαν την σκιά τους. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και απείλησαν. Μάλιστα, αν ήταν πιο τυχεροί ή πιο συγκεντρωμένοι ίσως το γκολ που τόσο ζητούσαν να είχε έρθει νωρίτερα.

Οι «μελανόλευκοι» επιβεβαίωσαν ότι ξέρουν να… επιβιώνουν. Και αυτό από μόνο του δεν είναι μικρή υπόθεση. Ίσα- ίσα που δείχνει ότι το «μέταλλο» όχι απλά δεν έχει χαθεί, αλλά υπάρχει. Όμως, θα πρέπει να γίνει η ανάλογη δουλειά, ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει και τον δημιουργό, μα και τον κόσμο του συλλόγου. Στον ΟΦΗ πλέον δεν ζητείται ελπίδα μόνο για κάτι καλύτερο. Αλλά και νίκες που θα φέρουν βαθμούς.

Στον ΟΦΗ οι αμυντικοί τα κάνουν… όλα!

O ΟΦΗ δεν είναι και η επιτομή της επιθετικής ομάδας. Ούτε της χαράς του επιθετικού. Οι Κρητικοί από τη μία σε αρκετά παιχνίδια, είτε εντός, είτε εκτός έδρας παρατάσσονται με συστήματα που είναι ολίγον τι… αμυντικά ή έστω προσεκτικά. Αλλά βέβαια σαν ελαφρυντικό πρέπει να αναφέρουμε πως έχει πέσει… περονόσπορος για τους επιθετικογενείς παίκτες, μιας και εκείνοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών. Έτσι, ο Νίκος Νιόπλιας κάνει αρκετές αλχημείες, ώστε να βρει ισορροπία και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί τηρουμένων πάντα των περιστάσεων και των καταστάσεων.

Ωστόσο, εκείνοι που πρέπει να νιώθουν ότι τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά είναι οι αμυντικοί του συλλόγου. Ο Απόστολος Διαμαντής δεν έκανε μόνο… ζημιά στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας αμυντικός με δικό του γκολ είχε κρίνει και την αναμέτρηση με τον Βόλο στο εκτός έδρας παιχνίδι. Παράλληλα, θα περάσει πολύς καιρός για να ξεχάσουμε την ΓΚΟΛΑΡΑ -κυριολεκτικά- που πέτυχε ο Κωσταντίνος Μπαλογιάννης στο «Γεντί Κουλέ» με αντίπαλο τον Παναιτωλικό!

Ο ΟΦΗ έχει στα χέρια του έναν αμυντικό… Διαμαντη!

Πιο πάνω γράψαμε για τις επιθετικές αρετές του Απόστολου Διαμαντή. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός από τότε που πάτησε το πόδι του στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων ουκ ολίγες φορές.

Φέτος για την ώρα μετράει ήδη δύο τέρματα, χωρίς να έχει αγωνιστεί πολύ. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της άμυνας του ΟΦΗ. Μάλιστα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε καταφέρει με ωραίο σουτ να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του που στο τέλος ηττήθηκε με σκορ 3-1.

Ο Διαμαντής θα μπορούσε να πει κανείς ότι φημίζεται για τις προωθήσεις του -ειδικά στις στημένες μπαλιές- και λόγω της αλτικότητάς του δύσκολα χάνει κεφαλιές. Κάπως έτσι μπορεί να είναι πάντα χρήσιμος, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση.

Μία φάση, ένα γκολ, μία σεζόν

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος παγώνει. Είναι λες και βρίσκεσαι σε ταινία. Ή στο Matrix -απλά δεν βλέπεις κώδικες από πίσω σου σε μαυροπράσινο φόντο-. Υπάρχουν στιγμές που κάνουν τους παίκτες μιας ομάδας να γίνονται μία σάρκα, μία ψυχή. Και άλλες που τους στέλνει αδιάβαστους.

Η σεζόν δεν είχε ξεκινήσει καλά για τον ΟΦΗ. Και δεν ξέρουμε πως μπορεί να τελειώσει -εκτός και αν έχετε βρει κάποιον timetraveler στο Tik-Tok, οπότε πάμε πάσο- αλλά αυτό που έλειπε από τους Κρητικούς ήταν… κάτι. Μία φάση, ένα γκολ που θα τους κάνει να πιστέψουν και πάλι στις δυνάμεις τους. Κάτι που θα τους δώσει το ψυχολογικό μπουστάρισμα που δεν είχε έρθει παρά τους πύρινους λόγους του Νίκου Νιόπλια στα αποδυτήρια.

Αυτή δεν αποκλείεται να είναι η στιγμή με το γκολ του Απόστολου Διαμαντή. Ένα γκολ κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ένα γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. Το τέρμα αυτό ήταν αρκετό, ώστε οι φίλοι του συλλόγου να αποθεώσουν τους παίκτες του Νιόπλια για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν. Τυχαίο; Μάλλον όχι.