Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης επέστρεψε και δεν απογοήτευσε. Μία ακόμα βραδιά στο Champions League με πολλά γκολ, εκπλήξεις και μεγάλες πρωταγωνίστριες τη Νάπολι που σημείωσε έξι γκολ αλλά και τη Μπριζ που «υπέταξε» και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δεν έλειψαν τα γκολ, οι εκπλήξεις, οι ανατροπές αλλά και οι… διασυρμοί σε αυτή την αγωνιστική του UEFA Champions League. Η Νάπολι πέτυχε τη νίκη της 3ης αγωνιστικής επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, η Μπριζ έκανε ότι ήθελε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βέλγιο και η Ίντερ άφησε τρίτη την Μπαρτσελόνα.

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr τι συνέβη στα παιχνίδια των ομίλων:

Group A

⇒ Άγιαξ – Νάπολι 1-6

Η πρωτοπόρος της Serie A, Νάπολι, έκανε επίδειξη δύναμης στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, «απάντησε» με έξι γκολ, υποχρεώνοντας τους Ολλανδούς στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα τους στο CL (1-6).

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι από την άλλη επιβεβαίωσε ότι φέτος δεν αστειεύεται. Με την πρώτη της νίκη απέναντι σε ομάδα από την «χώρα της τουλίπας» έκανε το 3Χ3 στον 1ο όμιλο του Champions League, βάζοντας «φρένο» στους γηπεδούχους που προέρχονταν από το 4Χ4 στα πρόσφατα εντός έδρας ματς που έδωσαν στη διοργάνωση.

Ο 22χρονος επιθετικός του Άγιαξ, Μοχάμεντ Κούντους, βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί ματς στο Champions League κι έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου, μετά τον Πάτρικ Κλάιφερτ (1995, 19 ετών), που σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες παρουσίες στη διοργάνωση.

⇒ Λίβερπουλ – Ρέιντζερς 2-0

Με τον Κώστα Τσιμίκα στο αρχικό της σχήμα, η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 2-0 της Ρέιντζερς στο «Ανφιλντ» και με τη δεύτερη σερί νίκη της (είχε προηγηθεί το 2-1 επί του Άγιαξ) έφτασε στους 6 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο και… απόλυτη Νάπολι.

Παρουσία του Στίβεν Τζέραρντ που βρέθηκε στο «Ανφιλντ» για να παρακολουθήσει από κοντά τις δυο πρώην του ομάδες, η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να πετυχαίνει γκολάρα με φάουλ και τον Σαλάχ να ευστοχεί σε πέναλτι.

Επόμενη αγωνιστική

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ
Νάπολι – Άγιαξ

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου


Standings provided by Sofascore

Group B

⇒ Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Το… θαύμα της Μπριζ καλά κρατεί. Οι πρωταθλητές Βελγίου μετά τις επιτυχίες επί των Μπάγερ και Πόρτο επικράτησαν και της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 και συνεχίζουν με το απόλυτο νικών στο 2ο γκρουπ, όπου και προπορεύονται.

Ίσως το ματς να είχε διαφορετική κατάληξη, πάντως, εάν στο 75΄ ο Γκριεζμάν ευστοχούσε από το σημείο του πέναλτι που εκτέλεσε. Το βολέ του Γάλλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και τα πάντα είχαν τελειώσει.

⇒ Πόρτο – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0

Σε ένα ισορροπημένο ματς στο «Ντραγκάο» η Πόρτο νίκησε με 2-0 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και πήρε το πρώτο της τρίποντο στο δεύτερο όμιλο του Champions League. Τριπλή ισοβαθμία με την Πόρτο να ευνοείται από την ισοβαθμία και να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι στην τέταρτη θέση, πίσω από τις «Ασπιρίνες» μετά την ήττα από την «άχαστη» και πρωτοπόρο Μπριζ.

O VAR ακύρωσε από ένα γκολ σε κάθε ομάδα στο πρώτο μέρος. Δυο ασίστ ο εξαιρετικός Ταρεμί. Ζαϊντού στο 69′ και Γκαλένο στο 87′ τα γκολ.

Επόμενη αγωνιστική

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ

Λεβερκούζεν – Πόρτο

Η βαθμολογία του δευτέρου ομίλου


Standings provided by Sofascore

Group C

⇒ Μπάγερν Μονάχου – Βικτόρια Πλζεν 5-0

Με «περίπατο» απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν (5-0) η Μπάγερν έκανε το 3Χ3 στον 3ο όμιλο του Champions League. Λιγότερο από 15 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα του Μονάχου για να «κλειδώσει» το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» στη διοργάνωση, ούσα πλέον, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Οι «Βαυαροί» προηγήθηκαν 3-0 στο 21΄ (Σανέ, Γκνάμπρι, Μανέ) και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Σανέ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Η ομάδα του Νάγκελσμαν έφτασε στο τελικό 5-0 με το τέρμα του Τσούπο-Μότινγκ στο 59΄

⇒ Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0

Με γκολάρα του Χακάν Τσαλχάνογλου, η Ίντερ λύγισε τη Μπαρτσελόνα (1-0) και πήρε προβάδισμα για την δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, πίσω από την ασταμάτητη Μπάγερν Μονάχου. Έντονες και σωστές διαμαρτυρίες από την πλευρά της Μπαρτσελόνα για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Ντένζελ Ντάμφρις.

Επόμενη αγωνιστική

Μπαρτσελόνα – Ίντερ
Πλζεν – Μπάγερν

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου


Standings provided by Sofascore

Group D

⇒ Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Μαρσέιγ πήρε τη μεγάλη νίκη με 4-1, πρώτη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα του 4ου γκρουπ. Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του Ισπανού τερματοφύλακα, Αντόνιο Αντάν και κατάφερε πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να έχει «καθαρίσει» ουσιαστικά το παιχνίδι, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην πρώτη τους ήττα μετά από δύο σερί νίκες.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό για τα «Λιοντάρια» (πήρε την θέση του Πέδρο Γκονσάλβες) και είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 51΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

⇒ Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τότεναμ 0-0

Μπορεί να κυριάρχησε, να έχασε αμέτρητες ευκαιρίες, όμως τελικά η Τότεναμ δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έμεινε στο μηδέν (0-0). Οι Spurs δεν κατάφεραν να σκοράρουν, σπατάλησαν ένα κάρο ευκαιρίες στη Γερμανία και μοιραία έμειναν στο 0-0 απέναντι στην αλύγιστη Άιντραχτ, αποτυγχάνοντας να εκμεταλλευτούν την βαριά ήττα της πρωτοπόρου Σπόρτινγκ.

Επόμενη αγωνιστική

Τότεναμ – Άιντραχτ
Σπόρτινγκ – Μαρσέιγ

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου


Standings provided by Sofascore

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Τετάρτης (5/10)

05.10. Λειψία – Σέλτικ (19:45)

05.10. Red Bull Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (19:45)

05.10. Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα (22:00)

05.10. Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη (22:00)

05.10. Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

05.10. Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ (22:00)

05.10. Σεβίλλη – Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00)

05.10. Τσέλσι – Μίλαν (22:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!