Champions League: Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες και μάλιστα με ματς... φωτιά.

Το Champions League επιστρέφει -μετά το διεθνές διάλειμμα-για να φτάσει στα μισά του δρόμου της φάσης των ομίλων.

Ίντερ και Μπαρστελόνα στο κυνήγι της Μπάγερν

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, οι οποίες βρίσκονται στο κυνήγι της Μπάγερν στον πολύ δύσκολο 3ο όμιλο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο, αναμετρώνται σήμερα στο Μιλάνο, για την 3η αγωνιστική.

Η Μπάγερν υποδέχεται λίγο νωρίτερα (19:45) τη Βικτόρια Πλζεν. Οι Βαυαροί έχουν ήδη ξεχωρίσει σε αυτόν τον όμιλο μετά το 2/2 απέναντι σε Μιλανέζους και Καταλανούς. Μία πορεία που την βοήθησε να ξεχάσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Bundesliga.

Ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μπαρτσελόνα, οι οποίες θα αναμετρηθούν δύο φορές διαδοχικά σε διάστημα οκτώ ημερών, το τρέχον… στοίχημα είναι η δεύτερη θέση. Η θέση, δηλαδή, που εξασφαλίζει πρόκριση στους «16» του UCL.

Οι παίκτες του Τσάβι ταξιδεύουν στη Λομβαρδία με ανεβασμένο το ηθικό τους, αφού επέστρεψαν στην κορυφή της La Liga μετά από 91 αγώνες και τον Ιούνιο του 2020. Η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι, χωρίς -ακόμα- τον επιθετικό Ρομέλου Λουκάκου που είναι τραυματίας, παραμένει κολλημένη κοντά στη μέση της κατάταξης της Serie A. Το Σάββατο, δε, υπέστη ήττα με 2-1 από τη Ρόμα.

Το Άνφιλντ ετοιμάζεται για την αναμέτρηση… της Αγγλίας με τη Σκωτία

Οι συναντήσεις των αγγλικών με ομάδες από τη Σκωτία φέρνουν πάντα ίντριγκες. Γι΄ αυτό και στην κλήρωση στο άκουσμα της συνύπαρξης Λίβερπουλ με Ρέιντζερς στον ίδιο όμιλο, υπήρξε ξαφνικά σιωπή.

Οι «Κόκκινοι» θα υποδεχθούν τους Σκωτσέζους στο «Άνφιλντ», αναζητώντας μια ώθηση μετά από ένα δυσάρεστο ξεκίνημα της σεζόν.

«Πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτό συμβαίνει μόνο αν αποδώσουμε. Θα προετοιμαστούμε για τη Ρέιντζερς και θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Οι δύο ομάδες συναντιόνται για πρώτη φορά σε διοργάνωση συλλόγων της UEFA. Και παρόλο που η ποδοσφαιρική λογική φαίνεται να ευνοεί τη Λίβερπουλ, οι σκωτσέζικοι σύλλογοι είχαν λόγους χαράς σε προηγούμενα ταξίδια στο «Άνφιλντ».

Η Λίβερπουλ κέρδισε τη Σέλτικ (2-0, 1966), τη Χιμπέρνιαν (3-1, 1975) και την Αμπερντίν (4-0, 1980) στις πρώτες εντός έδρας αναμετρήσεις της με ομάδες από τη Σκωτία. Αλλά δεν έχει κερδίσει από τότε (2 ισοπαλίες-1 ήττα), με τη Σέλτικ να έχει να παρουσιάσει τη νίκη 2-0 στους προημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA 2002/03.

Επίσης στον 1ο όμιλο, ο Άγιαξ αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Νάπολι. Μια νίκη του, θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία σε περίπτωση που η Λίβερπουλ (3 βαθμοί) κερδίσει τη Ρέιντζερς.

Η Μπενφίκα στο δρόμο της Παρί ΣΖ

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε εξαιρετικά τη διαδρομή υπό τον Κριστόφ Γκαλτιέ. Πρώτα ήρθε η εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Γιουβέντους και ακολούθησε η επιτυχία με 3-1 στη Μακάμπι Χάιφα.

Την Τετάρτη, όμως, αντιμετωπίζει μια σοβαρή δοκιμασία στη Λισαβόνα απέναντι στη Μπενφίκα. Οι αετοί έχουν επίσης έξι βαθμούς ως τώρα. «Είδα μια πολύ γενναία ομάδα που θέλει να προχωρήσει μπροστά», είπε ο προπονητής της, Ρότζερ Σμιντ.

Κιλιάν Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι σκόραραν στο Ισραήλ την τελευταία φορά. Ωστόσο, γνωρίζουν ότι επισκέπτονται ένα γήπεδο που δεν υπήρξε τυχερό για την ομάδα τους.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν χάσει και τα τρία προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια τους από την Μπενφίκα. Πιο πρόσφατο, το 2-1 στη φάση των ομίλων 2013/14. Εκεί, μάλιστα, έπαιξαν επίσης τον τελικό του UEFA Champions League του 2020, χάνοντας 1-0 από τη Μπάγερν.

 Η Τσέλσι ελπίζει να…σηκωθεί όρθια κόντρα στη Μίλαν

«Είναι ακόμη νωρίς», επέμεινε ο επιθετικός Ραχίμ Στέρλινγκ μετά την ισοπαλία της Τσέλσι με 1-1 από τη Σάλτσμπουργκ την 2η αγωνιστική.

Ωστόσο, ο χρόνος μπορεί να μην είναι με το μέρος της. Αυτό, γιατί υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ιταλίας και επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με τους αγώνες της Premier Lerague να αναβάλλονται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και μετά το διάλειμμα για διεθνείς αγώνες, ο νέος προπονητής της Τσέλσι είχε περισσότερο χρόνο απ΄ ότι φανταζόταν. Λιγότερους παίκτες, ωστόσο, στη διάθεσή του να δουλέψει, εξαιτίας της φυγής τους στις εθνικές ομάδες. 

Πάντως η Τσέλσι νίκησε (2-1) την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας το Σάββατο.Οι αγγλικές εφημερίδες, όμως, εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα των «Μπλε» στο Champions League από το 1999/2000. 

Στον 2ο και 4ο  όμιλο, η Πόρτο και η Μαρσέιγ θα επιδιώξουν να ξεχάσουν το…μηδενικό ξεκίνημα. Υποδέχονται Μπάγερ Λεβερκούζεν και τη Σπόρτινγκ Πορτογαλίας, αντίστοιχα.

Οι 16 αναμετρήσεις… αντιστρέφονται σε μία εβδομάδα, όταν οι γηπεδούχοι γίνουν φιλοξενούμενοι.