«Πέρασε» από τη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ η πρόταση για τους 6+1 ξένους στη Basket League, ενώ σειρά παίρνει η έγκριση από ΕΟΚ και Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Το ζήτημα των 6+1 ξένων παικτών στις ομάδες της Basket League συζητήθηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Η πρόταση που ψηφίστηκε στη Γ.Σ. (με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά) για αλλαγή σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι οι ομάδες να έχουν το δικαίωμα για αλλαγή της εξάδας των ξένων παικτών σε κάθε αναμέτρηση μέσα από μία επιλογή επτά παικτών και να τη δηλώνουν ως τις 12 το μεσημέρι του κάθε αγώνα.

Οι ομάδες που θα έχουν επτά συμβόλαια ξένων παικτών, θα έχουν δικαίωμα για δυο αλλαγές στον πρώτο γύρο της Basket League και τρεις στον δεύτερο. Σχετικά με τις ομάδες που έχουν έξι συμβόλαια ξένων παικτών θα μπορούν να κάνουν τρεις αλλαγές στον πρώτο και τρεις στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος

Κατά συνέπεια, ο συνολικός ανώτατος αριθμός ξένων που θα μπορεί να χρησιμοποιεί συνολικά κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα θα είναι ο 12.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!