Τούρκικα ΜΜΕ μιλούν για «πρόκληση» σχετικά με την ονομασία του γηπέδου της ΑΕΚ, με Τούρκο δημοσιογράφο να γράφει στα κοινωνικά δίκτυα ότι «μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί!».

Η ΑΕΚ γιόρτασε την Παρασκευή (30/9) την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη μεγάλη γιορτή των εγκαινίων στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena». Μία μέρα που όλοι περίμεναν και που θα μείνει αξέχαστη! Ωστόσο, η γιορτή αυτή μπήκε στο στόχαστρο και της Τουρκίας. Η αιτία μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή. Εκφράζουν ανοιχτά την ενόχλησή τους με την ονομασία του νέου γηπέδου ενώ το συσχετίζουν με την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η εφημερίδα yenisafak αναφέρεται σε δημοσίευμά της, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ:

«Η μανία της Ελλάδας με την «Αγία Σοφιά» σε έκανε να γελάσεις. Η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί με την υπογραφή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ευρεία απήχηση σε όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να δείχνει τη μεγαλύτερη αντίδραση. Έτσι, οι Έλληνες ονόμασαν το νέο τους γήπεδο «Αγία Σοφία», που κατασκευάστηκε για την ΑΕΚ».

Δεν σταματούν εκεί. Ο δημοσιογράφος της Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε:

«Η ΑΕΚ, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας, άλλαξε το όνομα του γηπέδου σε Αγία Σοφία. Ας είναι… Μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί».

Από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε ούτε ο μουσικός Ματαθαίος Τσαχουρίδης που συμμετείχε στην εκδήλωση:

«Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης αναγνωρίζει την 19η Μαΐου 1919, όταν ξεκίνησε η τουρκική αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την κατοχή, ως γενοκτονία των Ποντίων. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία διέπραξε «γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου», έχει την υπογραφή του σε μουσική και δημοτικά τραγούδια για τη γενοκτονία. Γεννημένος το 1978, στην Ελλάδα, έρχεται στην Τουρκία και διοργανώνει συχνά ποντιακές εκδηλώσεις. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ισχυρίζεται ότι έχει καταγωγή από Έλληνες του Πόντου και υποστηρίζει ότι η οικογένειά του πήγε στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληθυσμών».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!