Ο Άγγελος Χαντί ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Εργοτέλης και μίλησε στο debut.gr για όλα συμβαίνουν εσχάτως στην κρητική ομάδα.

Ο Εργοτέλης στο -όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν ήταν ομάδα μοντέλο. Ομάδα πρότυπο. Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί τότε το… κανόνι που θα μπορούσε να ρίξει, με αποτέλεσμα να πέσει από τη μία στιγμή στην άλλη από τις επαγγελματικές κατηγορίες στις ερασιτεχνικές. Ο Άγγελος Χαντί έζησε από κοντά τις καλές εποχές του κρητικού συλλόγου.

Ο ταλαντούχος μέσος έμεινε στην κρητική ομάδα για πέντε χρόνια και βίωσε πολλές καλές στιγμές (όπως η κατάκτηση της 6ης θέσης στη Super League) και μερικές άσχημες (τον θάνατο του Ευάγγελου Παπουτσάκη που ήταν πρόεδρος της ομάδας).

Ο Άγγελος Χαντί βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη (συγκεκριμένα στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής), αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ξεχάσει όλα όσα έχει περάσει με τον Εργοτέλη. Ή δεν τον νοιάζει το μέλλον του συλλόγου.

Ο 33χρονος παίκτης μίλησε στο DEBUT και αναφέρθηκε στους λόγους που η κρητική ομάδα περνάει τόσο δύσκολες στιγμές πλέον. Αλλά έκλεισε τονίζοντας ότι το μέλλον θα είναι και πάλι λαμπρό για τον Εργοτέλη, μιας και ξέρει πως να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Χαντί στο www.debut.gr:

Για το αν περίμενε ποτέ να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Εργοτέλης:

«Δεν ήθελα να το πιστέψω ότι ο Εργοτέλης θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Ωστόσο, πολλοί γνωστοί και φίλοι μου μέσα από την ομάδα σε συζητήσεις μας με είχαν ενημερώσει για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα.

Και δυστυχώς έφτασε στο σημείο που έφτασε…».

Για το ποιο ήταν το πιο μεγάλο λάθος που έγινε, προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Εργοτέλης και αν αυτό φαινόταν από την εποχή που ήταν ακόμα εκείνος στον σύλλογο:

«Το μεγαλύτερο λάθος στον Εργοτέλη είναι ότι άλλαξε ταυτότητα. Ο δικός μου Εργοτέλης, δηλαδή την εποχή που ήμουν εγώ στην ομάδα, με τους παίκτες που είχε όλα ήταν στο πιο υψηλό επίπεδο που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς.

Πραγματικά… ντρεπόσουν να είσαι στην ομάδα. Ακόμα και μετά τον θάνατο του κ.Παπουτσάκη ήμασταν μία οικογένεια και έκανε μεγάλες επιτυχίες. Είχε τερματίσει στην 6η θέση της Super League μαζί με τον ΟΦΗ.

Ήταν μία ομάδα με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα. Τότε ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τον Εργοτέλη τον αγαπούσε όλη η Ελλάδα και είχε τον σεβασμό απ’ όλους».

Για το πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα στην ομάδα:

«Πιστεύω ότι ο Εργοτέλης πρέπει να γίνει και πάλι, όπως ήταν για να φτάσει ψηλά. Να ξεκινήσει από το μηδέν. Ο Εργοτέλης για να πάει μπροστά πρέπει να στηριχτεί σε δικούς του ανθρώπους. Όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Εργοτέλης θέλει ανθρώπους που τον αγαπάνε. Υπήρχε ένας άνθρωπος σαν τον κ.Βρέτζο που αγαπούσε την ομάδα με ανιδιοτέλεια και ήθελε να τη βοηθήσει δεν του έδιναν την ομάδα, ενώ τη ζητούσε. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ακόμη και τώρα…».

Για το αν σκέφτεται ακόμα και σήμερα τις ημέρες που ήταν στον Εργοτέλη:

«Φυσικά. Πάντα τον σκέφτομαι τον Εργοτέλη. Είναι στην καρδιά  και το μυαλό μου. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Είναι μία ομάδα όπου μαζί της έζησα μεγάλες στιγμές και έπαιξα παραπάνω από 100 παιχνίδια με τη φανέλα της.

Ο Εργοτέλης ήταν και είναι μία ομάδα που πάντα σκέφτομαι και πάντα θα αγαπάω».

Για το αν τον ενδιέφερε στο μέλλον να βοηθήσει την ομάδα από κάποιο πόστο αν και εφόσον του γίνει πρόταση:

«Εννοείται πως θα ήθελα να βοηθήσω στο μέλλον. Δεν είμαι αχάριστος και ούτε έχω ξεχάσει όλα αυτά που μου πρόσφερε ο Εργοτέλης.

Ωστόσο, για την ώρα είμαι ακόμα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αλλά κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να τα φέρει τα πράγματα το μέλλον και τι μπορεί να συμβεί τότε».

Για το τι φταίει και ομάδες όπως η Ξάνθη και ο Εργοτέλης τώρα, αλλά και πιο παλιά ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής φτάνουν σε τέτοιο σημείο:

«Είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση και γιατί αυτές οι ομάδες καταλήγουν σε αυτό το σημείο που είναι σήμερα.

Όλοι όσοι μπαίνουν σε τέτοιες ομάδες ως πρόεδροι δεν θα πρέπει να τις βλέπουν σαν εταιρείες. Το ξέρω δεν είναι εύκολο. Αλλά αυτές οι ομάδες θέλουν και χρειάζονται ανιδιοτέλεια.

Αλλά αν κάποιοι άνθρωποι βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και το κέρδος πάνω από τον σύλλογο, τότε οδηγούμαστε σε τέτοια αποτελέσματα και βλέπουμε ότι είναι πολύ δύσκολο κάτι να πάει καλά ή έστω και να πετύχει».

Για το αν υπάρχει παρόν και ειδικά μέλλον στον Εργοτέλη:

«Ο Εργοτέλης θα αναγεννιέται πάντα από τις στάχτες του. Πάντα θα υπάρχει μέλλον. Δεν διανοούμαι το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς τον Εργοτέλη. Αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει ένα βήμα πίσω για να γίνουν στο μέλλον πολλά βήματα προς τα μπροστά.

Ο Εργοτέλης βοήθησε πάρα πολύ κόσμο και καλό είναι να μην ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε. Ο Εργοτέλης τάισε πολλά στόματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».