Το ημιαυτόματο οφσάιντ μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του ποδοσφαίρου.

Σε νέα εποχή περνάει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκραμπριέλε Γκράβινα επιβεβαίωσε πως το ημιαυτόματο οφσάιντ θα εισαχθεί και στο ιταλικό ποδόσφαιρο μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η εκτιμώμενη ημερομηνία είναι η 4η Ιανουαρίου 2023.

Το ημιαυτόματο οφσάιντ, είναι ένα μέσο τεχνολογίας με σκοπό να εξοικονομείται χρόνος όταν υπάρχει μια «δύσκολη» φάση, καθώς τα δευτερόλεπτα λήψης μιας απόφασης μειώνονται από τα 70 στα 25.

Παράλληλα η FIFA ανακοίνωσε πως είναι πανέτοιμο για το Μουντιάλ, αφού έχει ήδη δοκιμαστεί σε αρκετές διοργανώσεις ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Champions League.

Ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι είχε δηλώσει με αφορμή την εισαγωγή του ημιαυτόματου οφσάιντ:

«Η UEFA αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογικές λύσεις για να βελτιώσει το παιχνίδι και να υποστηρίξει το έργο των διαιτητών. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων».

Να σημειωθεί, πως η Serie A είναι το πρώτο πρωτάθλημα που θα εισάγει το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!