Ο Φερνάντο Σάντος μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από την τελική φάση του Nations League δήλωσε συντετριμμένος αλλά σημείωσε πως δεν κινδυνεύει η θέση του στον πάγκο της ομάδας. Δριμεία κριτική του ασκεί η «Marca».

Δεν μπορούσε να πιστέψει ο Φερνάντο Σάντος τον τρόπο με τον οποίο έχασε η Πορτογαλία «μέσα από τα χέρια της» την παρουσία στα τελικά του Nations League. Με γκολ του Μοράτα στο 88′ ομάδα του Λουίς Ενρίκε χτύπησε στο φινάλε και έφυγε για Final Four.

O τεχνικός που οδήγησε την Πορτογαλία στο μοναδικό της της Euro, το 2016, δεν έκρυψε την απογοήτευση του:

«Η ομάδα ήταν καλά οργανωμένη στο πρώτο μέρος, δημιουργήσαμε ευκαιρίες ενώ η Ισπανία δεν είχε κάποια φάση. Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους πιέσαμε πιο ψηλά και φτιάξαμε άλλες 2-3 ευκαιρίες.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, δεν είχαμε τη μπάλα, σταματήσαμε να ασκούμε πρέσινγκ, υποχωρήσαμε και είχαμε δυσκολίες. Ακόμα και έτσι όμως ο Ρονάλντο είχε κάποιες ευκαιρίες που συνήθως σκοράρει.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που δεχόμαστε γκολ στο φινάλε. Εάν είναι να αμυνθούμε, θα πρέπει να δίνουμε τα πάντα στην άμυνα. Οι παίκτες μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι από το αποτέλεσμα…

Εάν έμαθα από το ματς με την Σερβία; Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Απέναντι στην Σερβία βάλαμε γκολ αλλά μετά δεν είχαμε ευκαιρίες…Από τότε έχουμε αλλάξει ως προς τον τρόπο παιχνιδιού μας αν και υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. 

Ο αποκλεισμός δεν με υπονομεύει σε καμία περίπτωση. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2024».

Δριμεία κριτική του εξαπολύει η «Marca»: «Είπε ψέματα, έχει γίνει βάρος για την Πορτογαλία»

«Ο Φερνάντο Σάντος είπε και πάλι ψέματα, όταν υποστήριξε πως η Πορτογαλία θα είναι μια θαρραλέα ομάδα, η οποία θα έβγαινε για να κυριαρχήσει απέναντι στην Ισπανία και για να πάρει τη νίκη. Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έχει πολύ καλύτερους παίκτες παρά προπονητή. Έναν προπονητή που έχει γράψει ιστορία με την κατάκτηση του Euro 2016, αλλά που πλέον έχει γίνει βάρος λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Όπως μπορείτε να διακρίνετε, η «Marca» ρίχνει όλες τις ευθύνες στον Φερνάντο Σάντος θεωρώντας πως είναι υπεύθυνος που η ομάδα του δεν αποδίδει σύμφωνα με το ταλέντο των παικτών της. Ο προβληματισμός που υπάρχει τόσο στην ομάδα της Πορτογαλίας όσο και στον κόσμο της ομάδας είναι έντονος…

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!