Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για ακόμα μία χρονιά το ισπανικό SuperCopa επικρατώντας στην παράταση της Μπαρτσελόνα.

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, ο πρώτος τίτλος της σεζόν, αυτός του ισπανικού SuperCopa, κατέληξε στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης. H βασίλισσα αναδείχθηκε θριαμβεύτρια σε έναν τελικό θρίλερ, απέναντι στην «αιώνιο» αντίπαλο της, Μπαρτσελόνα. 

Στο τέταρτο διαδοχικό «clasico» του θεσμού, οι Μαδριλένοι σήκωσαν και πάλι την κούπα. Αυτή τη φορά επικράτησαν με 89-83 στην παράταση (71-71κ.α.), πανηγυρίζοντας το 8ο τρόπαιο της Ιστορίας τους στο SuperCopa. 

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο τέλος του ημιχρόνου σε μειονεκτική θέση (29-37), η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε… παλμό από τα 6.75, δια χειρός Σέρχιο Γιουλ (3τρ.). Ολοκλήρωσε, έτσι, ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 βρέθηκε στο τέλος της τρίτη περιόδου στο +6 (55-49). 

Το ντέρμπι πήρε… φωτιά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Ρεάλ δεν πτοήθηκε από τον τραυματισμό του Ρούντι Φερνάντεθ στον καρπό. Έχασε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την αποστολή της στην κανονική διάρκεια και με το σκορ στο 71-71. Κι αυτό, διότι ο Ντεκ αστόχησε από τα 6.75 στην τελευταία επίθεση… 

Ωστόσο, στο επιπλέον πεντάλεπτο και με τον Ταβάρες να εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα μέσα στη ρακέτα, η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα να επιβάλει το ρυθμό της και να φτάσει στη νίκη με 89-83. 

Πρωταγωνιστής των νικητών με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (24) και ριμπάουντ (12) ο MVP του τελικού Έντι Ταβάρες, ενώ ο Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσε 14 πόντους με τρίποντα στο κομβικότερο σημείο της αναμέτρησης. Στους 19 σταμάτησε ο Ντζάναν Μούσα. Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Σερτάκ Σανλί με 21 πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Ρούντι Φερνάντεθ κατευθήνθηκε στο παρκέ κρατώντας το τρόπαιο του EuroBasket που κατέκτησε η Ισπανία, με τον κόσμο να τον αποθεώνει.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 29-37, 55-49, 71-71 (κ.α), 89-83