Στην κατάμεστη O2 Arena ο Ρότζερ Φέντερερ αποχαιρέτησε την ενεργό δράση.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στο Laver Cup, με τον οποίο έκλεισε ένας 25ετής κύκλος, γεμάτος διακρίσεις και τρόπαια, ο Ρότζερ Φέντερερ διαβεβαίωσε ότι δεν αισθάνεται «λυπημένος», αλλά «χαρούμενος», παρά την συγκίνηση που τον κυρίευσε, ειδικά όταν μιλούσε για την οικογένεια του.

«Πρέπει να αντέξω… Ήταν μία υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Έκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες. Αλλά χαίρομαι που έπαιξα το ματς. Το να παίζω με τον Ράφα και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου…Εκπληκτικό να έχω εδώ μαζί μου και τον Νόβακ με τον Αντι. Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο ματς. Πάντα αισθανόμουν παίκτης ομάδας. Όχι μοναχικός. Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ. Ήμουν χαρούμενος που απλά έπαιζα τένις. Δεν περίμενα ότι θα κάνω τέτοια καριέρα. Όμως θα το έκανα ξανά από την αρχή». 

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην οικογένειά του:

«Πρέπει πραγματικά να το περάσω αυτό;», ρώτησε, πριν αλλάξει γνώμη: «όχι, δεν πειράζει, δεν τα πάω πολύ άσχημα μέχρι στιγμής, έχω την εντύπωση, τουλάχιστον μπορώ να μιλήσω. Στα οράματά μου, δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω», είπε αστειευόμενος. Και αμέσως μετά, τίμησε την σύζυγό του, Μίρκα, την οποία γνώρισε πριν από 22 χρόνια και η οποία «τον στήριξε τόσο πολύ»: «Θα μπορούσε να με είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά δεν το έκανε, με άφησε και μου επέτρεψε να συνεχίσω. Ήταν καταπληκτικό, ευχαριστώ».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!