Ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδία μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την απουσία των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις αλλά και για τον νέο πρόεδρο της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Ο Αντρέι Κιριλένκο, πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, παραχώρησε συνέντευξη στο σέρβικο μέσο «Mozzartsport», όπου μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τις ρωσικές ομάδες, τον νέο πρόεδρο της Euroleague αλλά και για διάφορα ζητήματα που αφορούν την καριέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέι Κιριλένκο στο μέσο «Mozzartsport»:

Για την απουσία των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία:

«Καταλαβαίνω ποια είναι η κατάσταση τώρα. Είμαι σίγουρος πως κανείς από τους παίκτες δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και δεν την ακολουθεί αλλά ήρθε η ώρα που όλοι νομίζουν πως είναι ειδικοί. Σήμερα είμαστε όλοι ειδικοί στους ιούς και την επόμενη ημέρα στην πολιτική. Δεν ξέρω τίποτα από πολιτική αλλά γι αυτό ξέρω από μπάσκετ, είναι ο χώρος που μπορώ να βοηθήσω. Μιλάω για μπάσκετ και παίζω το άθλημα γιατί είμαι πεπεισμένος πως ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα εκεί. Τα αθλήματα πρέπει να είναι κάτι που ενώνει τον κόσμο, όχι να τους χωρίζει. Το μπάσκετ πρέπει να το χαιρόμαστε όλοι μαζί, έτσι πρέπει να είναι σε όλο τον κόσμο».

Για τον νέο πρόεδρο της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα:

«Αγαπώ τον Ντέγιαν. Ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης και είναι ακόμα καλύτερος άνθρωπος. Γνωρίζει τα προβλήματα και είναι από τους λίγους που ξέρουν και τις δύο πλευρές. Ξέρει τι θέλει η FIBA όπως και η EuroLeague. Ξέρει πως λειτουργεί το μπάσκετ και θεωρώ πως και οι δύο πλευρές έχουν κάποιες σωστές απόψεις. Πλέον είναι στο χέρι του Ντέγιαν να τις ενώσει με στόχο να πάει το μπάσκετ προς τη σωστή κατεύθυνση που θέλουν όλοι. Θεωρώ πως ο Ντέγιαν μπορεί να το κάνει».

Όσο για το αν έχει δεύτερες σκέψεις για την καριέρα του;

«Σκέφτομαι πως θα μπορούσα να παίξω στο ΝΒΑ. Αλλά ειλικρινά όχι. Είμαι ευχαριστημένος με την καριέρα που είχα, είχα πολλές σκέψεις στο μυαλό μου που με κατέκλυζαν»

Για το αν προτιμά τον ρόλο του παίκτη ή αυτόν του Προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας:

«Είναι πιο εύκολο να είσαι παίκτης. Είναι βέβαια σκληρό να προπονείσαι κάθε μέρα, να είσαι πάντα έτοιμος. Είναι απαιτητική δουλειά αλλά μέχρι και τώρα, ως επικεφαλής του ρωσικού μπάσκετ, το κεφάλι μου είναι διπλάσιο. Σκέφτομαι πολλά πράγματα, προσπαθώ να οργανώσω τα πάντα και να έχουν όλα μια νορμάλ ροή με στόχο την βελτίωση του αθλήματος.

Δεν μιλάω για το επαγγελματικό μπάσκετ αλλά την κοινότητα και τα σχολεία. Θέλω όλοι να έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε αυτό το πανέμορφο άθλημα, να έχουν τον εξοπλισμό και τις παροχές να δείξουν το ταλέντο τους. Είμαστε μεγάλη χώρα, έχουμε ταλέντα που μένουν ξεχασμένα επειδή κανείς δεν τα παρατηρεί ή επειδή το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο. Ανεξάρτητα από το αν είναι παίκτες, ταλέντα, προπονητές ή διαιτητές. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
loading...