Ο Κάρλος Άλκαραθ βρέθηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στη θέση του.

Οντας ο νεότερος παίκτης που τέθηκε επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, ο Κάρλος Άλκαραθ, σχεδιάζει να παραμείνει για πολύ καιρό στην κορυφή. Ο 19χρονος Ισπανός, ανέβηκε στο Νο 1 του κόσμου, μετά την πρόσφατη νίκη του στο US Open και αναφερόμενος στα σχέδια του, τόνισε:

«Ενας από τους στόχους μου είναι να τελειώσω την χρονιά ως Νο 1. Τώρα που έφθασα εδώ, ο στόχος μου είναι να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Θα εργασθώ πολύ σκληρά για αυτό», δήλωσε ο Αλκαράθ και συνέχισε:

«Εχω πολλά τουρνουά πριν από τους τελικούς της ATP και θα τα δώσω όλα. Ακόμη ένας στόχος, είναι να προσπαθήσω να κερδίσω τους τελικούς της ATP. Πρέπει να κάνεις αυτό που έκανες, να νιώθεις άνετα με αυτό που κάνεις, να απολαμβάνεις τον εαυτό σου, να είσαι χαρούμενος στο γήπεδο, να παίξεις τένις. Και αυτό θα κάνω. Αυτό είναι το μυστικό για εμένα. Να προσπαθήσω να ξεχάσω όλα τα άλλα και να απολαύσω το τένις».

Από την πλευρά του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, 21 φορές νικητής σε τουρνουά Grand Slam, επαίνεσε τον ‘Αλκαραθ, αποκαλώντας τον Ισπανό «μεγάλη προσθήκη» για το τένις:

«Συγχαίρω τον Άλκαραθ για την νίκη του στο US Open. Το έκανε με απίστευτο τρόπο. Είναι 19 ετών και ήδη Νο 1 στον κόσμο. Θέλω να πω, πως είναι εκπληκτικό αυτό που έχει επιτύχει μέχρι τώρα. Είναι μια μεγάλη προσθήκη στο άθλημά μας, ένα μεγάλο αστέρι δημιουργείται. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον του, καθώς είναι ήδη παρών».