Η επιστροφή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό είναι γεγονός και στην επίσημη παρουσίασή του μίλησε για την επιστροφή του και έδειξε σίγουρος πως η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο.

Ο Μίτσελ επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ξεκινάει τη δεύτερη θητεία του με τα ερυθρόλευκα. Την παρουσίαση του Ισπανού προπονητή έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ εκείνος από την πλευρά του δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του που επέστρεψε στο κλαμπ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μίτσελ:

«Από το βράδυ της Κυριακής είμαι τρισευτυχισμένος. Το να μιλήσω με τον Ολυμπιακό και να επιστρέψω ήταν για μένα μια μεγάλη ελπίδα και προσδοκία. Με όλους τους ανθρώπους μου πάντα συζητούσα για το πόσο όμορφα έχω περάσει στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, πόσο έχω δεθεί μαζί τους και πως έχω αφήσει εδώ φίλους. Θα ήθελα να βρεθούμε και πάλι στη διάθεση που είχαμε τότε, αλλά γι’ αυτό θα χρειαστούμε νίκες. Ξέρω πως ήρθα σε έναν τεράστιο σύλλογο, με πολλούς φιλάθλους, που αγαπούν το σύλλογο όχι μόνο όταν κερδίζει. Ξέρω πως έχω μια τεράστια ευθύνη, όπως όλοι μας. Όποιος φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το όνομα που αναγράφεται μπροστά στη φανέλα και όχι πίσω. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν για να γίνει το παρόν όπως το θέλουμε. Αυτό μόνο με δουλειά, ταπεινότητα και υπευθυνότητα. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά αυτό το καταφέραμε με δουλειά και όχι μόνο με ονόματα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν έχει σημασία μόνο το όνομά τους. Υπάρχει κάτι ακόμη που μου αρέσει πολύ: ο πρόεδρος και όλοι όσοι δουλεύουν γι’ αυτόν με έχουν ορίσει υπεύθυνο για όλα. Σας ευχαριστώ πολύ, πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί είναι κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».

Για το πώς έγιναν οι επαφές για τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και με πόσους παίκτες θα ήθελε να δουλέψει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί αυτή τη στιγμή στο προπονητικό κέντρο:

«Οι επαφές έγιναν πολύ γρήγορα. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Κυριακής από έναν άνθρωπο που είναι εδώ ανάμεσά μας. Η απάντηση ήταν άμεση ‘Τι ώρα είναι η επόμενη προπόνηση;’ Αυτό το λέω για να καταλάβετε πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία να επιστρέψω. Είχαμε έρθει κοντά άλλη μια φορά στο παρελθόν».

Για το υπεράριθμο ρόστερ:

«Είναι ένα πρόβλημα να προπονείς τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές, για τον προπονητή αλλά και την ομάδα. Γι’ αυτό έχω ζητήσει να μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές, εκτός από τους τερματοφύλακες. Αυτό έχει φανεί σωστό σε όλους, γιατί θα δώσει την ευκαιρία και σε παίκτες να συμμετέχουν. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει, αλλά ξέρω πως θα γίνει».

Για το αν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει:

«Ξέρω πως περνάμε μια δύσκολη φάση, αλλά έχουμε όλες τις δυνατότητες να την ξεπεράσουμε. Έχουμε καλούς παίκτες και χρόνο μπροστά μας για να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη νευρικότητα. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να μας κάνουν απαισιόδοξους, όμως είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες και μπορούμε όλο αυτό να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή στήριξη των φιλάθλων μας. Θέλουν την ομάδα να είναι καλά και την αγαπάνε».

Για το πρώτο που θέλει να αλλάξει:

«Θα κοιτάξουμε κατάματα τους παίκτες, να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή τους, γιατί είναι λογικό να έχει χαθεί μετά τα κακά αποτελέσματα. Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι θέλουμε νίκες. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι καλούς ποδοσφαιριστές και τους έχουμε. Αν οι παίκτες πιστέψουν στις ικανότητές τους και αναγνωρίσουν την ανωτερότητά τους τα πράγματα θα είναι καλύτερα ακόμη και από την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή, αλλά στον εαυτό τους και σε ποιον σύλλογο βρίσκονται. Κι αυτό θα κάνουν».

Για το πώς νιώθει που επέστρεψε και αν θέλει να ολοκληρώσει ότι άφησε το 2015:

«Και πριν ήμουν ευτυχισμένος, αλλά ακόμη περισσότερο τώρα που επέστρεψα. Το λέω για να μην το ακούσει η γυναίκα μου (γέλια). Μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό, ένιωσα ένας από τους φιλάθλους και γι’ αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Αυτό που μου άρεσε ήταν η ψυχολογία και το καλό κλίμα στην ομάδα, είμαι σίγουρος πως σύντομα θα το αποκτήσουμε. Πιστεύω πως θα είμαστε όπως και την πρώτη μου χρονιά και ίσως ακόμη καλύτερα. Έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλύτεροι, θέλουμε να νιώσουν πολύ καλύτεροι και να το δείξουν στο γήπεδο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μίτσελ Μίτσελ