Ώρα για ντέρμπι! Άρης και Ολυμπιακός αναμετρούνται για τους τρεις βαθμούς και όχι μόνο. Όλοι γνωρίζουν πως μία νίκη σε ντέρμπι είναι κάτι παραπάνω. Το Debut.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σπουδαίο ματς της Super League.

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 62η φορά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Super League και στις προηγούμενες 61 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μια μικρή υπεροχή, αφού έχει επικρατήσει στα 22 ματς, ο Άρης έχει 17 νίκες και 22 αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Το μεταξύ τους δημοφιλέστερο σκορ, όμως, είναι το 0-0 και σε 13 από τις αναμετρήσεις τους δεν έχει σημειωθεί γκολ. Υπάρχουν ακόμη πέντε ισοπαλίες με 1-1, ενώ τέσσερις φορές έχει σημειωθεί και σκορ 2-2.

Οι περισσότερες νίκες του Άρη είναι με 1-0, αφού έχει επικρατήσει επτά φορές με αυτό το σκορ, ενώ το δημοφιλέστερο για τις νίκες του Ολυμπιακού είναι πάλι το 1-0 με έξι εμφανίσεις.

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ο πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Άρη, αφού έχει σημειώσει πέντε γκολ. Ακολουθεί ο Αλεξανδρής με τέσσερα γκολ και για τον Άρη, μόνο ο Βασίλης Δημητριάδης είχε την απαραίτητη συνέπεια και βρήκε δίχτυα τρεις φορές απέναντι στον Ολυμπιακό.

Δύο σερί έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Άρης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παρέμεινε για εννέα διαδοχικά ματς. Την πρώτη φορά ήταν από το 0-0 της 9ης Φεβρουαρίου 1975, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 1984 που ηττήθηκε με 3-2. Σε αυτό το διάστημα είχε 4 νίκες – 5 ισοπαλίες. Το δεύτερο ήταν από τις 3 Ιανουαρίου 1988 που ηττήθηκε 2-1 μέχρι τις 8 Μαΐου 2000 πάλι με ήττα 1-0. Πάλι ο απολογισμός ήταν 4 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δημιούργησε το δικό του σερί στην αρχή των αναμετρήσεων, αφού επικράτησε με 3-1 στην πρώτη τους συνάντηση για την Α’ Εθνική και ο Άρης έκανε την παρθενική του νίκη στις 7 Ιανουαρίου 1968. Σε αυτά τα οκτώ ματς που κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού, είχε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

61 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

17 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

22 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 60-73

Πηγή: slgr.gr

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Super League