Η κεφάτη Ρόμα δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί άνετα 3-0 της Ελσίνκι στην Ιταλία και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League. Σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ Λάρνακας επί της Ντιναμό Κιέβου, έσωσε τον βαθμό στο 90+2΄ η Φενέρ.

Η Ρόμα ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος κόντρα στην Ελσίνκι και επιβλήθηκε 3-0 στο “Ολίμπικο” για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στο φετινό Europa League. Σπουδαία εκτός έδρας τρίποντο για την ΑΕΚ Λάρνακας επί της Ντινάμο Κιέβου.

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr τι συνέβη στις σημερινές αναμετρήσεις

Group A
⇒ Μπόντο/Γκλιμτ – Ζυρίχη 2-1

Η ισοπαλία στο εναρκτήριο ματς του 1ου ομίλου στο «Φίλιπς Στάντιον» με την Αϊντχόφεν (1-1) αποδείχθηκε πως δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα» για την Μπόντο Γκλιμτ. Η ομάδα της Νορβηγίας «καθάρισε» μέσα σε 4 λεπτά στο β΄ μέρος την Ζυρίχη και με το τελικό 2-1 πέρασε προσωρινά στην κορυφή, μιας και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, Άρσεναλ-Αϊντχόφεν, αναβλήθηκε.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group B

⇒ Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ Λάρνακας 0-1

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε στην ουδέτερη Κρακοβία η ΑΕΚ Λάρνακας, που επιβλήθηκε 1-0 της Ντινάμο Κιέβου και έκανε έτσι… σεφτέ στο Europa League.

⇒ Ρεν – Φενέρμπαχτσε 2-2

Μετά το «διπλό» στην πρεμιέρα επί της ΑΕΚ Λάρνακας, η Ρεν δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, αν και προηγήθηκε με 2-0 επί της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι κατάφεραν με τον Βαλένσια στο 90΄+2 να «κλέψουν» το βαθμό και να διατηρήσουν το αήττητο στον 2ο όμιλο (2-2).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group C
⇒ Ρεάλ Μπέτις – Λουντογκόρετς 3-2

Στα 41 του χρόνια ο Χοακίν όχι μόνο συνεχίζει ν΄ αγωνίζεται στην Μπέτις, αλλά πετυχαίνει και υπέροχα γκολ, όπως το σημερινό με το οποίο η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε 2-0 της Λουντογκόρετς για να τελειώσει το ματς 3-2 και η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να κάνει το 2Χ2 στον 3ο όμιλο.

⇒ Ρόμα – Ελσίνκι 3-0

Η κίνηση του Ζοζέ Μουρίνιο να «ρίξει» στο ματς στο ξεκίνημα του β΄ μέρους τον Πάουλο Ντιμπάλα αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς στο 47΄ ο Αργεντινός έβαλε μπροστά στο σκορ τη Ρόμα από ασίστ του Πελεγκρίνι. Δύο λεπτά μετά ο τελευταίος «έγραψε» το 2-0 και οι βάσεις για το πρώτο «τρίποντο» των «Ρωμαίων» είχαν μπει… Το «κερασάκι στην τούρτα» (3-0) έβαλε ο Μπελότι στο 68ο λεπτό.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group D
⇒ Ουνιόν Σεντ-Γκιλουάζ – Μάλμε 3-2

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ μέσα στην έδρα της, η Σεντ Ζιλουάζ κατάφερε με σπουδαία ανατροπή να επικρατήσει με 3-2 της Μάλμε και μ’ αυτό τον τρόπο να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά το «διπλό» στο Βερολίνο επί της Ουνιόν στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

⇒ Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου 1-0

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, η γηπεδούχος Μπράγκα νίκησε με 1-0 την Ουνιόν Βερολίνου με γκολ του Καρβάλιο και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group E
⇒ Σερίφ Τιρασπόλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνήλθε γρήγορα και μετά το «χαστούκι» της πρεμιέρας στο «Ολντ Τράφορντ» από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, επικράτησε 2-0 της Σερίφ στο Κισινάου. Μετά από 4,5 μήνες και συγκεκριμένα από τις 2 Μαΐου στο ματς με την Μπρέντφορντ, όπου είχε σκοράρει στο 3-0 των «μπέμπηδων», ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Το πρώτο γκολ του CR7 στη σεζόν 2022/203 ήρθε από το σημείο του πέναλτι στο 39ο λεπτό!

⇒ Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ομόνοια 2-1

Η Σοσιεδάδ έπαιρνε τη νίκη με 2-1 επί της αξιόμαχης Ομόνοιας για να κάνει το 2/2 και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου. Οι Ισπανοί ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 30΄με δράστη τον Γκεβάρα, όμως οι Κύπριοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του πρώην μεσοεπιθετικού των Ολυμπιακού, Άρη και Ατρομήτου, Μπρούνο (72΄). Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο αποδείχθηκε εφήμερη, αφού μόλις οκτώ λεπτά αργότερα ο Σόρλοθ έγραψε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στους Βάσκους.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group F
⇒ Μίντιλαντ – Λάτσιο 5-1

Οι Δανοί ήταν απολαυστικοί, διέλυσαν τους άφαντους Ρωμαίους του Μαουρίτσιο Σάρι με 5-1, δείχνοντας τις διαθέσεις τους από το πρώτο μέρος. Παουλίνιο στο 26′ και Καμπά στο 30′ έδωσαν ασφαλές προβάδισμα από νωρίς στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 52′ έγραψαν και το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ. Η απάντηση των Λατσιάλι ήταν σποραδική και προϊόν της γνωστής συνεργασίας, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (σκόρερ) και Τσίρο Ιμόμπιλε (ασίστ), στο 57′. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ίσακσεν ευστόχησε σε δεύτερο χρόνο από άλλη μία εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ και στο 72΄ από ασίστ του τελευταίου, ο Σβιατσένκο έγραψε το τελικό 5-1!

⇒ Φέγενορντ – Στουρμ Γκρατς 6-0

Τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος (9′, 41′ Τζαχανμπάχς, 31′ Χάνκο, 34′ Ντανίλο), άλλες δύο πινελιές μετά την ανάπαυλα (66′ Χιμένες, 78′ Ιντρίσι) και οι Ολλανδοί έζησαν ονειρικό βράδυ, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του ομίλου!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group G
⇒ Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3

Αποκαρδιωτικός ο Ολυμπιακός. Ξανά. Απόψε γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 0-3 από τη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 2η αγωνιστική στον 7ο όμιλο του Europa League.

⇒ Καραμπάγκ – Ναντ 3-0

Η Καραμπάγκ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, κάνοντας την έκπληξη επί της Ναντ (3-0). Να σημειωθεί ότι η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν («καθάρισε» το ματς μέσα σε 5 λεπτά στο β΄ μέρος) θα είναι η προσεχής αντίπαλος των Πειραιωτών το πλαίσιο της 3ης και 4ης αγωνιστικής (στο Καραϊσκάκη το πρώτο ματς στις 6/10).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Group H
⇒ Τράμπζονσπορ – Ερυθρός Αστέρας 2-1

Με βασικούς του Μανώλη Σιώπη και Τάσο Μπακασέτα η Τραμπζονσπόρ «άνοιξε λογαριασμό» στο 8ο γκρουπ, επικρατώντας στο «Μέντικαλ Παρκ» με 2-1 του Ερυθρού Αστέρα, που έμεινε χωρίς βαθμό μετά τα δύο πρώτα ματς. Από ασίστ του Μπακασέτα στο 68΄ ο Τρεζεγκέ «σφράγισε» επί της ουσίας το «τρίποντο» για τους πρωταθλητές Τουρκίας, που από το 63΄ έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας της αποβολής του Κάνγκγουα στο 63΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

⇒ Μονακό – Φερεντσβάρος 0-1

Στην κορυφή του ομίλου πάντως στέκεται απροσδόκητα η Φερεντσβάρος που επιβλήθηκε 1-0 της Μονακό και έκανε το 2/2. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, οι Ούγγροι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους Μονεγάσκους και έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή με το ακυρωθέν γκολ του Ενγκουέν στο 20΄. Οι Γάλλοι ωστόσο δεν έδωσαν ποτέ σημασία στα σημάδια και τελικά το πλήρωσαν όταν στο 80΄ο Βετσέι νίκησε τον Νούμπελ και υπέγραψε ένα σπουδαίο διπλό για την ομάδα του που συνέχισε απόλυτη τις υποχρεώσεις της στο Europa League.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!