Για την τακτική της Γερμανίας απέναντι στην Εθνική Ελλάδος στο Eurobasket 2022 μίλησαν Ντάνιελ Τάις και Μαόντο Λο.

Το ολοκληρωτικό «μπλακ άουτ» που υπέστη η Εθνική Ελλάδας στις αρχές της τρίτης περιόδου (δέχθηκε επιμέρους σκορ 20-1) και η «γαλανόλευκη» σπίθα της αντεπίθεσης που δεν… άναψε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσαν συνέχεια στην αρνητική παράδοσή των τελευταίων Eurobasket, που θέλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αποχαιρετά στα προημιτελικά (2011, 2013-αποκλείστηκε στη Β’ φάση, 2015, 2017).

Η ομάδα της Γερμανίας ακολούθησε την τακτική του «τείχους» και μπλόκαρε την Εθνική μας ομάδα. Ειδικότερα από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποιο εύκολο καλάθι. Αυτό εξήγησαν και δύο εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, οι Ντάνιελ Τάις και Μάοντο Λο.

«Προφανώς και είδαμε το παιχνίδι τους με την Τσεχία. Έκαναν φοβερή δουλειά πάνω στον Γιάννη οι Τσέχοι. Κάναμε κι εμείς το ίδιο, αλλά πήραμε και τα ριμπάουντ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν τέλειο για μας. Τους περιορίσαμε τα σουτ και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο σέντερ των Πέισερς, Ντάνιελ Τάις. 

«Φυσικά και είδαμε το πλάνο των Τσέχων απέναντι στην Ελλάδα. Έχτιζαν ένα τείχος με τρεις παίκτες κάθε φορά. Προφανώς είχαν τον Ντόρσεϊ και άλλους παίκτες που μπορούσαν να βάλουν μακρινά σουτ, αλλά ήταν για μας προτεραιότητα να φτιάξουμε αυτό το τείχος με 3-4 παίκτες», ανέφερε ο γκαρντ της Άλμπα, Μάοντο Λο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Eurobasket