Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν στάθηκε στα σημεία που δεν λειτούργησαν για να έρθει η εντός έδρας ήττα με 3-0 από τη Φράιμπουργκ.

Ο Κάρλος Κορμπεράν μετά το 3-0 της Φράιμπουργκ με τον Ολυμπιακό ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα των Πειραιωτών. Ο Ισπανός τεχνικός, που βίωσε άλλο ένα δύσκολο βράδυ, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου:

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό;

«Προφανώς όλοι είδαμε σήμερα πως η ομάδα μας ήταν κατώτερη του αντιπάλου. Σε όλες τις λειτουργίες μίας ομάδας ο αντίπαλος μας επιβλήθηκε. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ, ο προπονητής, που πρέπει να βρω λύσεις. Σήμερα η Φράιμπουργκ ήταν ανώτερη από εμάς. Η ήττα μας είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η Φράιμπουργκ ήταν ανώτερη. Εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Έχουμε αποδώσει πιο κάτω από τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, της ομάδας και του τι αξίζει ο κόσμος και φυσικά αναλαμβάνω την ευθύνη».

Είδαμε τον Ολυμπιακό και στη Γαλλία και με τη Φράιμπουργκ να περιμένει τον αντίπαλο στο δικό του μισό του γήπεδο. Γιατί συμβαίνει αυτό, είναι θέμα ψυχολογίας;

«Όχι έχει να κάνει με το πώς μπορείς να επιβληθείς στον αντίπαλο. Εμείς δεν μπορούμε να κερδίσουμε μονομαχίες και στα δύο παιχνίδια. Η ομάδα δεν έχει σπάσει την προσπάθεια των αντιπάλων. Όταν προσπαθούμε να βγούμε μπροστά κινδυνεύουμε. Και όταν είναι να αμυνθούμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον αντίπαλο μας. Και αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν κερδίζουμε τις μονομαχίες απέναντι στον αντίπαλο μας. Επομένως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς. Και στις δύο στημένες φάσεις υπήρχε αποδιοργάνωση και σε αυτό το επίπεδο δεν μας επιτρέπεται να κάνεις το λάθος».

Την εξέλιξη του ομίλου και τον Άρη και το πόση πίεση νιώθει ο ίδιος:

«Αν μιλήσουμε για το Γιουρόπα Λιγκ είμαστε η ομάδα που δεν έχει βαθμούς και αν θέλουμε να το καταφέρουμε στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει η απόδοση μας να είναι πολύ ανώτερη. Όσο για το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Στα προηγούμενα δύο δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε βαθμούς. Και φυσικά για εμάς είναι σημαντικό να πάρουμε βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι. Από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό δεν σταμάτησα να αισθάνομαι την απαίτηση να κερδίζει ο σύλλογος. Όταν ο σύλλογος δεν κερδίζει η πίεση είναι μεγάλη. Η πίεση είναι ίδια σε όλα τα παιχνίδια γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και φυσικά όταν ο αντίπαλος είναι ο Άρης».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Κάρλος Κορμπεράν