To Champions League συνεχίζεται με τη δεύτερη αγωνιστική να βρίσκει Μπάγερν και Λίβερπουλ να παίρνουν τεράστιες νίκες.

Champions League, πράξη… δεύτερη. Η δεύτερη αγωνιστική ξεκίνησε απόψε το βράδυ με τους καλύτερους οιωνούς. Επτά παιχνίδια, ματσάρες-φωτιά και πλούσιο θέαμα.

Και τι δεν είδαμε; Η Μπάγερν Μονάχου ως… είθισται πήρε το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα. Η Λίβερπουλ κέρδισε στο «νήμα» τον Άγιαξ και πήρε την πρώτη της νίκη στους ομίλους. Η Μπριζ «πάγωσε» την Πόρτο με φοβερό διπλό, όπως και η Άιντραχτ μέσα στη Μασσαλία.

Λίβερπουλ-Αγιαξ 2-1

Δικαιώθηκε για την επιμονή της η Λίβερπουλ και με γκολ του Μάτιπ στο 89΄ επικράτησε με 2-1 του Άγιαξ και πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο» στον 1ο όμιλο μετά τη «βαριά» ήττα που είχε γνωρίσει από τη Νάπολι (4-1). Βασικός σε όλο το ματς με τους «κόκκινους» έπαιξε ο Κώστας Τσιμίκας.

Πόρτο-Μπριζ 0-4

Δύο στα δύο και για την εκπληκτική Μπριζ στο 2ο γκρουπ, με τους πρωταθλητές Βελγίου να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Πόρτο (4-0), η οποία φάνηκε πολύ επηρεασμένη από τον τρόπο που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.    

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 

Με δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο η Μπάγερ Λεβερκούζεν πέτυχε τεράστια νίκη (πρώτη στο 2ο όμιλο) με 2-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα  2-0

Η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος στην «Αλιάνζ Αρένα», έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες για να προηγηθεί με Λεβαντόφσκι και Πέδρι και στο τέλος το πλήρωσε.

Σε διάστημα τριών λεπτών στο ξεκίνημα του β΄ μέρους οι Βαυαροί πέτυχαν δύο γκολ με τους Ερναντέζ, Σανέ και με το 2Χ2 στον 3ο όμιλο αποκτούν από πολύ νωρίς το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Βικτόρια Πλζεν-Ίντερ 0-2

Εύκολο βράδυ για την Ίντερ μέσα στην Τσεχία. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν της Βικτόρια Πλζεν με 2-0 χάρη σε γκολ των Τζέκο (20′) και Ντάμφρις (70′). Στο μεταξύ, στο 61ο λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούτχα. Η Ίντερ πλέον μετρά 3 βαθμούς, ισοβαθμεί με τη Μπαρτσελόνα, με την οποία αναμετράται στις επόμενες δύο αγωνιστικές του Champions League.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τότεναμ 2-0

Τεράστια και σπουδαία νίκη της Σπόρτινγκ επί της Τότεναμ μέσα στη Λισαβόνα. Τα «λιοντάρια» από το πουθενά σκόραραν εις διπλούν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους Παουλίνιο και Αρτούρ.

Πλέον, οι «πρωτευουσιάνοι» μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ακολουθούν δύο αγώνες με τη Μαρσέιγ που βρίσκεται τελευταία στους μηδέν βαθμούς.

Μαρσέιγ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έβγαλε αντίδραση μετά το «σοκ» στην έδρα της με την Σπόρτινγκ και πέρασε νικηφόρα από την Μασσαλία με 1-0 επί της Μαρσέιγ, που γνώρισε δεύτερη σερί ήττα μετά από εκείνη στο Λονδίνο από την Τότεναμ (2-0).