Η Εθνική Ελλάδος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Γερμανία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ με έπαθλο μία θέση στους «4» της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται απόψε το βράδυ (21:30) στη μάχη των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ. Αντίπαλός της η πάντα επικίνδυνη Γερμανία που απέκλεισε προ ημερών το Μαυροβούνιο.

Οι Γερμανοί αγωνίζονται εντός έδρας, αφού η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ φιλοξενείται στο Βερολίνο. Το γεγονός αυτό προσθέτει, όπως είναι λογικό, ένα ακόμα εμπόδιο στην αποστολή της Εθνικής μας.

Οι αριθμοί της Γερμανίας

Μπορεί τα στατιστικά να μην μπαίνουν στο παρκέ για να παίξουν μπάσκετ αλλά δίνουν πολλά στοιχεία για το στυλ παιχνιδιού της εκάστοτε ομάδας. Εν προκειμένω, η Γερμανία είναι μία άκρως αποδοτική ομάδα επιθετικά, μετρώντας μ.ο. 91.3 πόντους ανά αγώνα (91.7 η Εθνική Ελλάδος) ενώ μετρά και 1.07 πόντους ανά κατοχή, όσους και η Ελλάδα.

Πίσω από τη γραμμή των 6.75, η Γερμανία βρίσκει στόχο σε ποσοστό 38%, που την φέρνει στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας ενώ βρίσκει τουλάχιστον 12 εύστοχα ανά αγώνα.

Τα «όπλα» του Χέρμπερτ

Αν μη τι άλλο, το υλικό που διαθέτει στην φαρέτρα του ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι πλούσιο. Πλούσιο και άκρως παραγωγικό. Πρόκειται για μία ομάδα με ποιότητα, αρκετό βάθος στον πάγκο και εμπειρία. Ιδίως στα γκάρντ, οι Σρέντερ και Μαόντο Λο είναι οι βασικές πηγές σκοραρίσματος ενώ ο Βάγκνερ στα φόργουορντ επίσης αποτελεί αξιόπιστη λύση. Και οι τρεις τους βρίσκουν τουλάχιστον 14 πόντους ανά παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ.

Ερωτηματικό, ωστόσο, αποτελεί η συμμετοχή του Βάγκνερ στον αγώνα με την επίσημη αγαπημένη. Ο 21χρονος φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ παίζει μείζονος σημασίας ρόλο στο σχηματισμό της πεντάδας των Γερμανών και η ενδεχόμενη απουσία του θα επηρεάσει φοβερά την ομάδα του. Και αμυντικά και επιθετικά. Θα αναδιαμορφώσει, δε, όλο το στυλ της Γερμανίας αφού δεν θα μπορεί να ψηλώσει πολύ το σχήμα της. Και αυτό απέναντι στην Ελλάδα των Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη θα σημαίνει τεράστιο disadvantage.

Η προϊστορία Ελλάδας-Γερμανίας

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες έχει μόνο ένα χρώμα. Το γαλανόλευκο. Η Ελλάδα μετράει επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τα τελευταία 14 χρόνια.

Ωστόσο, χαρακτηριστικότερη όλων είναι αυτή κόντρα στην φοβερή ομάδα του Ντιρκ Νοβίτσκι, που μας χάρισε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!