Σκληρό καρύδι ξανά, η Τσεχία έβαλε δύσκολα και πίεσε την Εθνική, στο τέλος όμως η Ελλάδα ήταν αυτή που χαμογέλασε. Το μεγάλο «μπαμ» στο Eurobasket έκανε η Ιταλία που «ταπείνωσε» τη Σερβία με 94-86 και πέρασε στα προημιτελικά.

Η Εθνική ομάδα πέρασε το εμπόδιο της Τσεχίας στη φάση των «16» του Eurobasket 2022. Πλέον τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν διαμορφωθεί και οι 8 ομάδες θα παλέψουν για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και εν συνεχεία στον τελικό.

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr τι συνέβη στα τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16»

⇒ Ελλάδα – Τσεχία 94-88

Έπρεπε να κυλήσουν 35 λεπτά στο παρκέ της «Mercedes Benz Arena» για να αποτινάξει η Εθνική Ελλάδας την ψυχολογική πίεση από πάνω της, να ελέγξει τον ρυθμό και να βγάλει το παιχνίδι της, παίρνοντας τελικά την πολυπόθητη πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022! Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 94-88 της μαχητικότατης Τσεχίας στη φάση των «16» και είδε το όνειρο της προς το βάθρο να συνεχίζεται, με νέα πρόκληση αυτή της «οικοδέσποινας» Γερμανίας στους «8» (13/9, 21:30). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «δεινοπάθησε» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέναντι σε μία καλοστημένη αμυντικά Τσεχία, η οποία φρόντισε να κλείσει το διάδρομο προς το καλάθι της και κατά συνέπεια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που η κυριαρχική φροντ λάιν της ήλεγχε το παιχνίδι. Ωστόσο, η αφύπνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου στην τέταρτη περίοδο σε άμυνα και εκτέλεση έδωσε την απαραίτητη ώθησε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει τη σκυτάλη σε εκτέλεση και δημιουργία, δίνοντας συνέχεια στο όνειρο της Εθνικής!

⇒ Ουκρανία – Πολωνία 86-94

Η Πολωνία έδειξε χαρακτήρα, εμφανίστηκε πιο ανθεκτική και εύστοχη στην 4η περίοδο, και έχοντας πρωταγωνιστές τους Πονίτκα και Σλότερ, νίκησε την Ουκρανία με 94-86 στους «16» του Eurobasket στο Βερολίνο, και θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία (14/9) στα προημιτελικά, μπαίνοντας στην «οκτάδα» για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια και το 1997.

⇒ Φινλανδία – Κροατία 94-86

Η Φινλανδία δημιούργησε την πρώτη έκπληξη στους νοκ άουτ αγώνες του Eurobasket 2022. Οι Σκανδιναβοί νίκησαν στο Βερολίνο την Κροατία με 94-86 κι εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία. Τους Φινλανδούς οδήγησε στο θρίαμβο ο άσος των Γιούτα Τζαζ Λάουρι Μάρκανεν, που με τους 43 πόντους στους οποίους… άδειασε το «όπλο» του δεν κατέστρεψε μόνο όλο τον αμυντικό σχεδιασμό του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς αλλά δημιούργησε εθνικό ρεκόρ στο σκοράρισμα.

⇒ Σερβία – Ιταλία 86-94

Το πείσμα των Ιταλών και η εξωπραγματική τους τέταρτη περίοδος έφερε ανατροπή δεδομένων στη φάση των «16» του Eurobasket 2022 στο Βερολίνο, με τους «Ατζούρι» να θέτουν εκτός συνέχειας το φαβορί της διοργάνωσης, Σερβία! Η Ιταλία απέκλεισε με το τελικό 94-86 τους «Πλάβι», «αρπάζοντας» το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία (14/9). «Ήρωας» των Ιταλών ο Σιμόνε Φοντέκιο, ο οποίος στο 1:46΄ για τη λήξη είχε καθοριστικό κλέψιμο στον Γιόκιτς, για να ξεχυθεί στον αιφνιδιασμό και με γκολ-φάουλ να γράψει το καταδικαστικό για τη Σερβία 91-79! Τεράστια η συμβολή και του Μάρκο Σπίσου, ο οποίος με 22 πόντους (6/9 τρίποντα) φρόντισε να κρατήσει όρθια την Ιταλία, η οποία είχε βρεθεί ακόμη και στο -14! Κι όλα αυτά με τον τεχνικό των θριαμβευτών, Τζιανμάρκο Ποτσέκο, να αποβάλλεται στην τρίτη περίοδο και να περιορίζεται σε ρόλο θεατή! Εξαιρετικός και ο Νικολο Μέλι με 21 πόντους.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ισπανία – Φινλανδία

Γερμανία – Ελλάδα

Γαλλία – Ιταλία

Σλοβενία – Πολωνία

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Τρίτης (13/9)

Ισπανία – Φινλανδία (13/9, 18:15, ΕΡΤ1)

Γερμανία – Ελλάδα (13/9, 21:30, ΕΡΤ1)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!