O Μαξ Φερστάπεν παρότι ξεκίνησε έβδομος πραγματοποίησε ακόμη μια εξέσια εμφάνιση και πήρε τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα της Ferrari. Δεύτερος ο Λεκλέρ, τρίτος και ξανά στο βάθρο ο Ράσελ.

Ασταμάτητος και στην Μόντσα! Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα του Ιταλικού GP πληγώνοντας την Ferrari και τους οπαδούς της μέσα στο σπίτι τους. Πρόκειται για την 11η φετινή νίκη του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή της Red Bull Racing και την 31η της καριέρας του.

To πόντιουμ συμπλήρωσαν ο δεύτερος Σαρλ Λεκλέρ και ο τρίτος Τζόρτζ Ράσελ. Mε τον Βρετανό της Mercedes να πανηγυρίζει ακόμη ένα φετινό βάθρο. Εντυπωσιακός και στον αγώνα ο Νικ Ντε Βρις που με μια εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε στην 9η θέση και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στην Formula 1.

Συνοπτική εξέλιξη του αγώνα:

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Λεκλέρ να ξεκινάει καλά και να έχει την πρωτοπορία παρά την πίεση της Mercedes του Τζόρτζ Ράσελ. Την ίδια ώρα λίγο πιο πίσω ο Λάντο Νόρις έκανε κακή εκκίνηση με τον Βρετανό της Mclaren να χάνει αρκετές θέσεις. Ο Μαξ Φερστάπεν μέσα στους επόμενους γύρους άρχισε να κερδίζει διαρκώς έδαφος. Όπως και ο Κάρλος Σάινθ. Με τον Ισπανό της Ferrari να φτάνει στο τέλος του 12ου γύρου από την 18η στην 5η θέση!

Η εγκατάλειψη του Φέτελ λόγω κινητήρα στον 12ο γύρο έφερε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Γεγονός που το εκμεταλλέυτηκαν πρώτοι Ferrari και Λεκλέρ για να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους αλλαγή. Σε αντίθεση με τον Φερστάπεν ο οποίος συνέχισε με το αρχικό του σετ ελαστικών και έχοντας την πρωτοπορία.

Στον 33ο γύρο ο Λεκλέρ μπήκε για δεύτερο στοπ, ώστε να ξαναβάλει τη μαλακή γόμα. Έχοντας νωρίτερα ξαναπάρει την πρωτοπορία εκμεταλλευόμενος τα πιτ των Φερστάπεν και Ράσελ. Ο αγώνας απο εκεί και έπειτα δεν είχε ιδιαίτερες εξελίξεις. Τουλάχιστον μέχρι που στον 48ο γυρο, όταν η εγκατάλειψη του Ντάνιελ Ρικιάρντο έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η Red Bull τότε πήρε την απόφαση να βάλει τον Φερστάπεν στα pits βάζοντας του φρέσκια μαλακά ελαστικά. Ενώ το ίδιο έκανε και ο Λεκλέρ. Ωστόσο η μεταξύ τους μονομαχία για την πρωτιά που όλοι περίμεναν δεν ήρθε ποτέ. Καθότι σε μια αμφιλεγόμενη βέβαια απόφαση ο αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από αυτοκίνητο ασφαλείας.

Πέραν της τριάδας του βάθρου (Φερστάπεν, Λεκλέρ, Ράσελ) την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull), Λάντο Νόρις (Mclaren), Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri), Νικ ντε Βρις (Williams) και Γκουανγκιου Ζου (Alfa Romeo).

Oι δηλώσεις του νικητή Μαξ Φερστάπεν:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναλυτικά οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ


Το επόμενο ραντεβού για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, είναι προγραμματισμένο για την περίοδο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου στους δρόμους της Μαρίνα Μπέι στην Σιγκαπούρη. Εκεί όπου και θα διεξαχθεί το GP Σιγκαπούρης. Το δέκατο έβδομο της φετινής σεζόν.