Θέση για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε Ντράζεν Πέτροβιτς και Λούκα Ντόντσιτς πήρε ο Άτσο Πέτροβιτς.

Ο Άτσο Πέτροβιτς μπορεί να μην κάθεται στον πάγκο κάποιας ομάδας όμως συχνά απασχολεί την μπασκετική καθημερινότητα. Οι αναρτήσεις του στα social media προκαλούν πολλές φορές αντιδράσεις. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του πάνω στο μπάσκετ.

Αυτή τη φορά, ο Άτσο Πέτροβιτς σχολίασε τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε Ντράζεν Πέτροβιτς και Λούκα Ντόντσιτς με αφορμή τα κατορθώματα του τελευταίου στο Ευρωμπάσκετ.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχω ακούσει πολλούς να τους συγκρίνουν. Όμως πρέπει να πω ότι ο Ντράζεν έπαιζε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν του Ντόντσιτς σήμερα. Ήταν περισσότερο σουτέρ που έβγαινε από τα σκριν για να πάρει προσπάθειες, ενώ ο Ντόντσιτς είναι πλέι μέικερ και έχει περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι του. Τέτοιον ρόλο ο Ντράζεν είχε μόνο στο Ευρωμπάσκετ του 1989 με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με όλο το σεβασμό στη Σλοβενία, ο Ντράζεν τότε είχε συμπαίκτες όπως ο Κούκοτς, ο Ράτζα, ο Ντίβατς, ο Πάσπαλι και άλλοι. Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ υπήρχε η μεγαλύτερη κυριαρχία ομάδα στην ιστορία, κέρδιζε όλες τις ομάδες με 30 πόντους. Το ίδιο και την Ελλάδα του Νίκου Γκάλη στον τελικό. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να τους συγκρίνεις. 

Ο Ντόντσιτς είναι ένας παίκτης που πάντα δέχεται πολλές επαφές, ειδικά με τόσο κακούς διαιτητές όπως στο Ευρωμπάσκετ. Αυτά που κάνει στο παρκέ και το πώς έπαιξε με Γερμανία και Γαλλία ήταν σπουδαία. Η ήττα από τη Βοσνία δεν τους έπληξε, γιατί ο Ντόντσιτς τούς οδήγησε στην πρώτη θέση του ομίλου». 

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!