Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για τη βαριά ήττα από τη Νάπολι ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το εάν φοβάται μήπως απολυθεί.

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε την ευρύτερη ήττα της ιστορίας της στο Champions League μετά τη συντριβή από τη Νάπολι με το βαρύ 4-1. Ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε μετά τη συντριβή από τη Νάπολι για το αν η απόλυση του Τόμας Τούχελ τον κάνει να ανησυχεί για τη θέση του, αλλά απάντησε αφοπλιστικά τονίζοντας τη διαφορά της διοίκησης της Λίβερπουλ από της Τσέλσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ:

«Δεν είναι τόσο δύσκολο να το εξηγήσεις όταν έχετε δει το παιχνίδι. Η Νάπολι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και εμείς δεν το κάναμε. Αυτή είναι η πρώτη εξήγηση. Τα επόμενα δύο γκολ (μετά το πέναλτι) τα σερβίραμε σε πιάτο. Δεν ήμασταν συμπαγείς αμυντικά και επιθετικά.

Μέχρι να μπει ο Τιάγκο στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορώ να θυμηθώ μια κατάσταση που να βγάλαμε πίεση. Ήμασταν με 3-0 πίσω στο ημίχρονο και ποτέ πραγματικά μέσα στο παιχνίδι. Φαίνεται ότι πρέπει να βρούμε ξανά τον εαυτό μας. Μας λείπουν πολλά πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο και ένα σύστημα, για να είμαστε πολύ καλύτεροι σχεδόν σε όλα. Δεν δουλεύαμε ως ομάδα. Δεν έχει να κάνει με προσωπικά πράγματα ή οτιδήποτε άλλο.

Είναι δική μου ευθύνη. Χρειάζομαι χρόνο να το σκεφτώ. Μερικά πράγματα είναι πραγματικά προφανή. Είναι δουλειά μου να το ανακαλύψω. Τα προβλήματα που είχαμε ήταν προφανή, η Νάπολι έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι, κάναμε ένα κακό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αρχή, δύο πέναλτι, την ατμόσφαιρα, απλά δεν παίξαμε αρκετά καλά. Ποτέ δεν ήμασταν συμπαγείς. Για 60 λεπτά, δεν υπήρξε ούτε μία κατάσταση πίεσης από εμάς.

Το κέντρο μας δεν ήταν καλά οργανωμένο. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν παίζουμε καλά, το ξέρω. Είναι δική μου ευθύνη. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι λογικό να αφιερώσω ένα δευτερόλεπτο παραπάνω, να το παρακολουθήσω και να δώσω το σωστό μήνυμα για τα παιδιά.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν σκέφτεσαι πολύ μετά τα παιχνίδια, αντιδράς περισσότερο, αλλά είπα ότι πρέπει να επαναφέρουμε τους εαυτούς μας γιατί τα βασικά πράγματα δεν υπάρχουν, είναι μια δύσκολη στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Δεν είναι ότι πρέπει να εφεύρουμε ένα νέο είδος ποδοσφαίρου».

Για τις πολλές αντεπιθέσεις που δέχθηκε η ομάδα:

«Είναι ρίσκο (να παίζουμε με ψηλά την άμυνα μας) όταν δεν υπάρχει πίεση στην μπάλα, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει αυτό. Χρειαζόμαστε να είμαστε συμπαγείς, το πρόβλημα ήταν ότι δεν πλησιάσαμε ποτέ σε αυτό, για να τους βάλουμε υπό πίεση».

Ρωτήθηκε αν φοβάται μην απολυθεί όπως ο Τούχελ:

«Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, αλλά ποιος ξέρει; Η διαφορά είναι ότι έχουμε διαφορετικές διοικήσεις. Οι ιδιοκτήτες μας είναι ήρεμοι και περιμένουν από μένα να βρω τη λύση, δεν σκέφτονται δηλαδή ότι θα τη βρει κάποιος άλλος. Έτσι το βλέπουν. Την ημέρα που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους θα μου το πουν»

Αν πιστεύει πως θα βρει την λύση:

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα λύσεις. Δεν παίζουμε αρκετά καλά, αυτό είναι προφανές και γι’ αυτό χάνουμε. Παίζουμε στο ισχυρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο και έχουμε έναν αρκετά καλό όμιλο στο Champions League. Υπάρχει μια δουλειά να κάνω, είναι δική μου ευθύνη και χρειάζομαι χρόνο για να το σκεφτώ. Υπάρχουν μερικά προφανή πράγματα και πρέπει να κάνουμε επαναφορά και να συνεχίσουμε».

Για τη συγγνώμη που ζήτησε από τους οπαδούς στο τέλος του ματς:

«Είναι μια μεγάλη πτήση από το Λίβερπουλ στη Νάπολη, οι άνθρωποι επενδύουν χρήματα για να έρθουν, καταλαβαίνω ότι ήταν απογοητευτικό, οπότε έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη για αυτό».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!