Champions League: Η πρώτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη ημέρα να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε. Και ολοκληρώθηκε με αρκετές εκπλήξεις, περισσότερες από χθες. Πρώτη χρονικά ήταν η εύκολη νίκη της Σπόρτινγκ στην έδρα της κατόχου του Europa League, Άιντραχτ με 3-0. Ακολούθησε η ναπολιτάνικη… σφαλιάρα στην Λίβερπουλ με το ευρύ 4-1. Και τέλος, το εύκολο βράδυ της Μπάγερν στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ.

Άγιαξ-Ρέιντζερς 4-0

Το 5Χ5 απέναντι στη Ρέιντζερς έκανε πολύ εύκολα ο Άγιαξ, απόψε με το επιβλητικό 4-0, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας «καθάρισαν» το ματς στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» από το πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκαν με 3-0 σε διάστημα 16 λεπτών, δίνοντας στο υπόλοιπο της αναμέτρησης διαδικαστικό χαρακτήρα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AFC Ajax (@afcajax)

Η σημερινή ήταν η τρίτη νίκη του «Αίαντα» απέναντι στους Σκωτσέζους σε φάση ομίλων του CL μετά τη σεζόν 1996/1997 και η 5η συνολικά στις μεταξύ τους μάχες στην Ευρώπη, μετά από τη διπλή επικράτηση στο European Super Cup της περιόδου 1972/1973.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-3

Η πρώτη αναμέτρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας εξελίχθηκε σε θρίαμβο των Πορτογάλων. Τα «Λιοντάρια» επικράτησαν 3-0 στο «Ντόιτσε Μπανκ Παρκ», στην πρεμιέρα των ομάδων στον 4ο όμιλο του Champions League και κατέρριψαν τη δυσμενή παράδοση που είχαν απέναντι σε γερμανικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 13 ήττες σε 14 ματς, οι επτά τελευταίες, μάλιστα, συνεχόμενες!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sporting Clube de Portugal (@sportingclubedeportugal)

Η ομάδα του Ρουμπέν Αμορίμ «χτύπησε» μέσα σε ένα δίλεπτο στο β΄ μέρος (65΄-67΄) «παγώνοντας» τους γηπεδούχους, που μέχρι τότε είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και λίγο πριν από το φινάλε ο Νούνο Σάντος «σφράγισε» το τεράστιο «διπλό». Από τον πάγκο της Σπόρτινγκ παρακολούθησε τον αγώνα ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. 

Νάπολι-Λίβερπουλ 4-1

Μόνο στις φανέλες θύμισε την «αρμάδα» του Γιούργκεν Κλοπ η Λίβερπουλ που παρατάχθηκε στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» της Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» τη συνέτριψαν 4-1 με το σκορ να είναι 3-0 από το ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι (1΄) και χαμένο πέναλτι (18΄) με τον Όσιμεν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SSC Napoli (@officialsscnapoli)

Μπαρτσελόνα-Βικτόρια Πλζεν 5-1

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Πλζεν με 5-1 στο «Καμπ Νου» και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ με τους «Μπλαουγκράνα» και να φτάνει τα 89 γκολ στη διοργάνωση. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FC Barcelona (@fcbarcelona)

Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 0-2

Στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση και στον 3ο όμιλο η Μπάγερν πέρασε νικηφόρα (2-0) από την έδρα της Ίντερ. Τα γκολ για τους Βαυαρούς πέτυχε ο Λιρόι Σανέ στο 25ο λεπό και ο Ντ’ Αμπρόσιο με αυτογκόλ στο 66′.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FC Bayern (@fcbayern)

Μπριζ-Λεβερκούζεν 1-0

Στο Βέλγιο η Μπριζ άντεξε την πίεση της Λεβερκούζεν και πραγματοποίησε νικηφόρο ξεκίνημα χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 42΄. Ένα γκολ που η UEFA μπορεί να πιστώνει στον Σιλά, αλλά πρόκειται ξεκάθαρα για αυτογκόλ του τερματοφύλακα Χραντέτσκι. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Brugge (@clubbrugge)

Τότεναμ-Μαρσέιγ 2-0

Στο Λονδίνο το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Ριτσάρλισον, που πέτυχε τα πρώτα του δύο γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ και διαμόρφωσε… αποκλειστικά το 2-0 σε βάρος της Μαρσέιγ. Οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν με 10 παίκτες, καθώς είχε αποβληθεί από το 48΄ ο Μπεμπά.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tottenham Hotspur (@spursofficial)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-1

Απίθανο ματς έγινε στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης, με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Πόρτο να βρίσκονται στο 0-0 με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ερμόσο, που είχε μπει ως αλλαγή στο 68΄, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε πέναλτι (χέρι). 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Atlético de Madrid (@atleticodemadrid)

Στο 90+5΄ ο Ουρίμπε ευστόχησε από τη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, αλλά το παιχνίδι είχε ακόμη… δρόμο, καθώς στο 90΄+11 ο Αντουάν Γκριεζμάν έδωσε τη νίκη με 2-1 στους Ισπανούς. Ο αρχηγός Κόκε συμπλήρωσε 500 ματς με τους «ροχιμπλάνκος» και υπολείπεται ακόμα τρία του ρέκορντμαν συμμετοχών, Αμπελάρδο. Θα το γιόρταζε δεόντως, όμως το γκολ που πέτυχε στο 50΄ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR.