Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τις περιπέτειες που πέρασε με την ψυχική υγεία του και την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών.

Ο Νικ Κύργιος, είπε ότι η επιθυμία να κάνει υπερήφανους τους πιο κοντινούς του ανθρώπους και να αλλάξει την αντίληψη του κοινού για αυτόν, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την βελτίωση στην απόδοση του, λίγο μετά την νίκη του στον τέταρτο γύρο του US Open, επί του Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τις περιπέτειες του στον τομέα της ψυχικής υγείας, είπε ότι είναι υπερήφανος που επανήλθε αφού βρέθηκε σε μερικά «τρομακτικά μέρη» τα τελευταία χρόνια.

«Ένιωθα ότι όταν δυσκολευόμουν πραγματικά ψυχικά, ήμουν πολύ εγωιστής», είπε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Ένιωθα άσχημα, έλεγα δεν θέλω να παίξω. Μετά κοίταξα τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και πόσο τους απογοήτευα και δεν ήθελα να το κάνω άλλο».

Ο 27χρονος πρωταθλητής, είπε ότι αποφάσισε να επικεντρωθεί στην απόκτηση εξαιρετικής φυσικής κατάστασης. Κάτι που φαινόταν πλήρως καθώς αγωνιζόταν με τον Μεντβέντεφ. Ο φιναλίστ του Wimbledon έχει νικήσει στους 26 από τους τελευταίους 31 αγώνες του. Ως προς αυτό, είπε ότι όλη αυτή η επιτυχία του έδωσε κίνητρο να προπονηθεί ακόμα πιο σκληρά.

«Νιώθω σαν να κάνω τους ανθρώπους υπερήφανους τώρα. Δεν λέγονται τόσα αρνητικά πράγματα για εμένα. Απλώς ήθελα να αλλάξω την αφήγηση. Απλώς ένιωθα κατάθλιψη όλη την ώρα και λυπόμουν τον εαυτό μου. Απλώς ήθελα να το αλλάξω αυτό».

Μάλιστα, ο Κύργιος «έκανε πλάκα» στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί απλώς να φύγει από το άθλημα εάν κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο Grand Slam: «Πρέπει να προσπαθήσουμε και να συνεχίσουμε να πιέζουμε ο ένας τον άλλον, να συνεχίσουμε να είμαστε θετικοί. Καταλαβαίνω ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάω σπίτι. Ενδεχομένως, άλλα τρία ματς και δεν χρειάζεται να ξαναπαίξω τένις».