Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ολλανδίας. Στο 2-3 οι Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην ιστορική πίστα του Ζάντβορτ για το GP Ολλανδίας, εξελίχθηκαν σ’ ένα ευχάριστο μεσημέρι για τους συμπατριώτες του Μαξ Φερστάπεν. Οι οποίοι και πανηγύρισαν την πρώτη… νίκη του τοπικού τους ήρωα. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull Racing, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο όλων με 1:10:342 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα εκκινήσει τον αγώνα της πατρίδας του από την pole position.

Πρόκειται παράλληλα για την 4η pole του Φερστάπεν στη φετινή σεζόν και την 17η της συνολικής καριέρας του. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Δείχνοντας αμφότεροι καλύτερο ρυθμό συγκριτικά με μια εβδομάδα πριν στο Σπα.

Καλή επίδοση και από τις δύο Mercedes με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζόρτζ Ράσελ να τερματίζουν στην 4η και 6η θέση ξεχωριστά. Θετικές εκπλήξεις η 8η θέση του Μικ Σουμάχερ και ο Λανς Στρολ ο οποίος έβαλε την Aston Martin στο Q3. Απογοήτευσαν κυρίως οι Βάλτερι Μπότας και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Συνποτική εξέλιξη των κατατακτηριών:

Το Q1 ολοκληρώθηκε με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει τον ταχύτερο χρόνο (1:11:317) μπροστά από τις Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ. Εκτός συνέχειας της διαδικασίας έμειναν οι Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mclaren), Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) και Νίκολας Λατίφι (Williams).

Στο Q2 το οποίο ξεκίνησε με διακοπή και κόκκινη σημαία λόγω της ρίψης ενός καπνογόνου που πετάχτηκε από τις κερκίδες στην πίστα(!), ο Φερστάπεν έριξε το χρονικό φράγμα κάτω από το 1:11. Όμως ήταν ο Κάρλος Σάινθ που σημείωσε την ταχύτερη επίδοση (1:10:814). Tην τριάδα πίσω του συμπλήρωσαν οι Φερστάπεν και Λεκλέρ. Εκτός Q3 έμειναν οι Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri), Eστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine-Renault), Γιανγκιου Ζου (Alfa Romeo) και Aλεξάντερ Άλμπον.

Το τελευταίο και καθοριστικό σκέλος των κατατακτηρίων (Q3), βρήκε Φερστάπεν και Λεκλέρ να μάχονται για την pole position. Η οποία και τελικά κατέληξε για μόλις 0.015 χιλιοστά του δευτερολέπτου στα χέρια του Μαξ Φερστάπεν (1:10:342). Ο Λεκλέρ  έμεινε δεύτερος ενώ έκανε και λάθος κατά την τελική του προσπάθεια. O teammate του Φερστάπεν στην Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ περιορίστηκε μόλις στην 5η θέση. Λόγω εξόδου που είχε ο Μεξικανός στον τελευταίο του γύρο. Έτσι οι δύο Ferrari συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα και η Mercedes έκανε το 4-6.

Oι δηλώσεις του poleman Μαξ Φερστάπεν:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

H εκκίνηση του αυριανού αγώνα (4/9) για το GP Ολλανδίας, του 15ου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, θα δοθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος.