Με ακόμη μια τρομερή επαναφορά αυτή τη φορά από την 15η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την νίκη στον αγώνα του Βελγικού GP. Δεύτερος ο Πέρεζ και τρίτος ο Σάινθ.

Σε ακόμη ένα χαλαρό απόγευμα για τον Μαξ Φερστάπεν, εξελίχθηκε ο αγώνας του φετινού Βελγικού Grand Prix. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποιώντας μια ακόμη τρομερή εμφάνιση -εκκινώντας από την 15η θέση- πήρε πρώτος την καρώ σημαία και ήδη κάνει πρόβα τίτλου. Πρόκειται συγκεκριμένα για την 9η νίκη του Φερστάπεν στη φετινή σεζόν και την 28η της καριέρας του. Διπλή παρουσία για την Red Bull Racing στο βάθρο με τον Σέρχιο Πέρεζ να τερματίζει στην 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο τρίτος Κάρλος Σάινθ με Ferrari.

Σύνοψη του αγώνα:

Ο αγώνας ξεκίνησε επεισοδιακά παρά την καθαρή εκκίνηση. Με τον Σάινθ στην πρωτοπορία, τον Πέρεζ να χάνει θέσεις και τον Αλόνσο μπροστά από τις δύο Mercedes. Εκεί ήρθε και το συμβάν στην στροφή 5. Με τον Χάμιλτον να βουτάει στα φρένα επικίνδυνα προκειμένου να περάσει τον Αλόνσο και τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές να έχουν επαφή.

Η οποία οδήγησε λίγο αργότερα και στην εγκατάλειψη του Βρετανού της Mercedes. Πιο πίσω, ο Νίκολας Λατίφι έχασε τον έλεγχο της Williams και στην προσπάθεια να αποφύγει τον Χάμιλτον βγήκε εκτός πίστας και μαζί του ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo. Γεγονότα που οδήγησαν στο ένα και μοναδικό αυτοκίνητο ασφαλείας του αγώνα.

Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν πιο απλά. Ο Φερστάπεν κέρδιζε τη μια θέση μετά την άλλη. Πέρνοντας μάλιστα τα ηνία του αγώνα μόλις από τον 12ο γύρο(!) εκμεταλλευομένος την είσοδο του Σάινθ μπήκε στα pit. Λίγο αργότερα, μπήκε και αυτός και αφού άλλαξε ελαστικα και πέρασε κανονικά τον Ισπανό άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Την ίδια ώρα ο Πέρεζ τον ακολουθούσε, αφήνοντας τον Ισπανό της Ferrari τρίτο.

Μετά τα μέσα του αγώνα, ο Ράσελ που πάλεψε αρκετά για να βρεθεί στο βάθρο δεν κατάφερε ποτέ να καλύψει τη διαφορά του από την Ferrari του Κάρλος Σάινθ. Έτσι αρκέστηκε στην 4η θέση. Ο Λεκλέρ που δεν του «βγήκε» ο αγώνας παρότι κέρδισε αρκετές θέσεις οχι απλά δεν διεκδίκησε τη νίκη, αλλά έχασε μέχρι και την 5η θέση που είχε κανονικά κερδίσει από τον Αλόνσο, λόγω ποινής που έλαβε μετά το τέλος του αγώνα.

Στα θετικά του αγώνα οι πρώτοι διπλοί βαθμοί της Aston Martin έπειτα από πάρα πολλούς αγώνες και η παρουσία του Αλεξάντερ Άλμπον και της Williams για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Απογοήτευσαν για ακόμη μια φορά οι δύο Mclaren με την απόδοση τους. Καθότι οι οδηγοί της Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο περισορίστηκαν στις θέσεις 12 και 15 αντίστοιχα.

Πέραν της τριάδας του βάθρου (Φερστάπεν, Πέρεζ, Σάινθ) την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζόρτζ Ράσελ (Mercedes), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine-Renault), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault), Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin), Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri) και Αλεξάντερ Άλμπον (Williams).

Oι δηλώσεις του νικητή Μαξ Φερστάπεν:

Τα αποτελέσματα του αγώνα:

Αναλυτικά οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Το επόμενο ραντεβού για το πρωτάθλημα της Formula 1, είναι προγραμματισμένο για τις 2-4 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Ζάντβορτ. Εκεί όπου και θα διεξαχθεί το GP Ολλανδίας. Το δέκατο πέμπτο της φετινής σεζόν.