Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός των κατατακτήριων δοκιμών του Βελγικού Grand Prix, όμως εξαιτίας ποινής από την pole position στον αγώνα της Κυριακής θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ!

Οι κατακτήριες δοκιμές του Βελγικού Grand Prix εξελίχθηκαν σε περίπατο για τον Μαξ Φερστάπεν. Με τον οδηγό της Red Bull Racing να σημειώνει χωρίς πρόβλημα τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1:43:665. Ωστόσο, λόγω της ποινής του Ολλανδού Παγκόσμιου Πρωταθλητή εξαιτίας αλλαγής στην μονάδα ισχύος του, την pole position του αυριανού (28/8) αγώνα θα πάρει ο Κάρλος Σάινθ! Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Ισπανός πιλότος της Ferrari θα εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Ακριβώς πίσω του θα βρεθούν οι Σέρχιο Πέρεζ στην δεύτερη θέση με την έτερη Red Bull και στην τρίτη ο Φερνάντο Αλόνσο με Alpine-Renault. Εξέλιξη η οποία προέκυψε λόγω του γεγονότος οτι οι Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault) θα εκκινήσουν επίσης από τις πίσω θέσεις του grid λόγω ποινών. Ο Φερστάπεν συγκεκριμένα θα εκκινήσει τον αγώνα του από την 15η θέση.

Θετική έκπληξη των κατατακτηρίων ο Αλεξάντερ Άλμπον. Ο Βρετανοταυλανδός οδηγός της Williams παραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση. Κερδίζοντας αρχικά μια θέση στο Q3 (για πρώτη φορά στην καριέρα του) και σημειώνοντας τον ένατο ταχύτερο χρόνο εκεί. Ωστόσο εκμεταλλευόμενος τις ποινές των οδηγών μπροστά του θα κερδίσει αρκετές θέσεις. Εκκινώντας τον αυριανό αγώνα από την 6η θέση!

Συνοπτικά η εξέλιξη των κατατακτηρίων:

Το Q1 ολοκληρώθηκε με τους Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin), Νίκολας Λατίφι (Wiliams), Κέβιν Μάγνκουσεν (Haas), Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri) και Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo) να μένουν εκτός της υπόλοιπης διαδικασίας. Όσον αφορά τον τελευταίο σίγουρα μια εξέλιξη που δεν περίμεναν θα πολλοί για τον έμπειρο Φινλανδό της Alfa Romeo. Ο οποίος ωστόσο παρά την 20η του θέση δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα στην εκκίνηση του αυριανού αγώνα. Καθότι και αυτός έχει ποινή. Αρα έτσι κι αλλιώς θα εκκινούσε από μια πολύ χαμηλή θέση.

Στο Q2 που σημαδέυτηκε από την εκπληκτική πρόκριση της Williams του Αλεξάντερ Άλμπον στο τελευταίο σκέλος των κατακτήριων δοκιμών εκτός συνέχειας έμειναν οι Πιέρ Γκασλί (Αlpha Tauri), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mclaren), Γκουανγκιου Ζου (Alfa Romeo), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Μικ Σουμάχερ (Haas).

Στο τελευταίο και πιο καθοριστικό μέρος των καταταλτήριων η Red Bull Racing έδειξε τη δυναμική της. Με τον Φερστάπεν να… καθαρίζει από νωρίς, αφήνοντας τους αναταγωνιστές του να τον κυνηγάνε μην μπορώντας να τον πιάσουν. Παρόλα αυτά, στα μισά της διαδικασίας του Q3 ο Ολλανδός αποσύρθηκε στα πιτς. Ξέρωντας οτι και ο ίδιος δεν θα είχε νόημα να δοκιμάσει για ακόμη καλύτερο λόγω της τιμωρίας του.

Με τον Λεκλέρ, που για τον ίδιο λόγο με τον Φερστάπεν θα εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις του αγώνα του Σπα, να βοηθάει με slipstream τον Σάινθ στην ύστατη προσπάθεια του ομόσταβλού του. Κάτι που τελικα οδήγησε τον Ισπανό στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης και ουσιαστικά της πρώτης για αύριο!

Oι δηλώσεις του poleman Κάρλος Σάινθ:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα (οχι η τελική σειρά εκκίνησης):

H εκκίνηση του αυριανού εξαιρετικά απρόσμενου όπως αναμένεται αγώνα του Βελγικού GP, του 14ου αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, θα δοθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος.