Ο Ολυμπιακός «έσπασε καρδιές» (ξανά) στα φετινά προκριματικά αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά έπαιξε με τη φωτιά και κόντεψε να καεί! Τελικά, όπως και στην Μπρατισλάβα, έτσι και κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, είχε ήρωα τον Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία και με σκορ 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ.) έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με τον ενθουσιασμό του κόσμου του και ούτε δυο λεπτά μετά τη σέντρα, ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ. Ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε την μπάλα και από τα αριστερά έκανε καίρια παράλληλη πάσα στον συμπαίκτη του ο οποίος από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης στο 15′ είχε την ευκαιρία και για το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς. Οι Πειραιώτες πίεσαν εκ νέου, αλλά ούτε ο Ζινκερνάγκελ, ούτε ο Κούντε σκόραραν. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά επιθετικός, δραστήριος και με διάθεση να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Με το 1-0 να παραμένει, ένα γκολ θα άλλαζε τις ισορροπίες είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σημαντική ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί να κάνει την κεφαλιά σχεδόν μόνος του, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κούντε ξεσήκωσε το κοινό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εξαπέλυσε μονοκόμματο σουτ με το αριστερό, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Λίγο πιο μετά, ο Μασούρας σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με το σουτ του να φεύγει ψηλά άουτ, από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 83΄ το δυνατό σουτ του Ονγκέντα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 88΄ οι Πειραιώτες έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Εμβιλά, ο οποίος από πλάγια έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά οι αμυντικοί του Απόλλωνα απομάκρυναν πριν περάσει τη γραμμή.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θ΄ άλλαζε στον αγώνα, στο 90΄ ο Πίττας από πολύ κοντά ισοφάρισε για τον Απόλλωνα μετά την κεφαλιά του Ρομπέρζ, ύστερα από την ολιγωρία των αμυντικών του Ολυμπιακού, που κοιτούσαν την φάση μετά τη σέντρα του Μαυρία.

Το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1) δεν άλλαξε στο τετράλεπτο του επιπλέον χρόνου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην πσράταση. Αν και στο 92΄ ο Ελ Αραμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι (σουτ άουτ), τα πράγματα δεν κύλησαν ευνοϊκά για τους «ερυθρόλευκους», που από το 100ό λεπτό έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά την αριθμητική τους υπεροχή οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Βατσλίκ στο έξτρα μισάωρο κι έτσι Ολυμπιακός και Απόλλωνας «έλυσαν τις διαφορές τους» στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 o Ολυμπιακός με τον Εμβιλά!

Ο Βατσλίκ έπιασε το πέναλτι του Κυριάκου!

2-0 ο Ντε Λα Φουέντε

2-1 ο Πίττας

3-1 ο Άβιλα, που σκόραρε με τον ίδιο τρόπο όπως και στην Μπρατισλάβα!

Ο Βατσλίκ έπιασε και το πέναλτι του Ονγκέντα!

To έχασε ο Ραντζέλοβιτς, το απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς

Νέο «όχι» του Βατσλίκ στο πέναλτι Μπα και ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League!

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κoρμπεράν): Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε (85΄ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84΄ Ντε Λα Φουέντε), Ζινκερνάγκελ (56΄ Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ (79΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (103΄ Μανωλάς)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς. Πέιμπερνς. Ρομπέρζ. Μαυρίας, Κάμας, Σαχάρ (67΄ Μπα), Κολ, Φέλιξ (67΄ Ονγκέντα), Πίττας, Χέντι (57΄ Τζράντι – 97΄ Καμπράλ), Ντιγκινί