Ζλάταν είναι ένας. Ιδιόρρυθμος, περίεργος, υπέρμετρα ταλαντούχος. Το Debut.gr θυμάται το γκολ που έκανε τον πιτσιρικά τότε Σουηδό στράικερ διάσημο.

Κάποτε στον Άγιαξ ήταν ένας τύπος, όχι πολύ μεγάλος ηλικιακά, που είχε πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του (εκτός από ανάλογη μύτη). Ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο “Αίαντας” είχε δώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στη Μάλμε για χάρη. Πίστευε ότι είχε βρει τον επόμενο σπουδαίο επιθετικό. Και οι φορές που τα “τσακάλια” της ομάδας του Άμστερνταμ έχουν πέσει έξω είναι λίγες. Αυτή σίγουρα δεν ήταν μία από εκείνες που έκαναν λάθος.

Ο Σουηδός εκτός από σώμα είχε και τεχνική. Πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Τόσο που δεν την έδινε ούτε από το αριστερό του πόδι στο… δεξί. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακούει πολλά “γαλλικά”, είτε από τους συμπαίκτες του, είτε από τους ανθρώπους του πάγκου. Ωστόσο, στο εντός έδρας ματς με την Μπρέντα έδειξε σε όλους γιατί κάνει αυτό που θέλει. Επιβεβαίωσε τις… προφητείες που τον ήθελαν να είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

Απλά αυτό ήταν το πρώτο σημάδι. Ή αλλιώς το “πρώτο αίμα” αν ήταν ταινία του Ράμπο!

Τι έβαλες ρε Ζλάταν;

Βλέποντας κανείς το βίντεο ξανά και ξανά πιστεύει πως μετά από μία- δύο ντρίμπλες ο Ζλάταν θα σουτάρει. Ή θα δώσει την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του (ακούγονται γέλια). Όμως, εκείνος συνέχιζε και συνέχιζε. Μέχρι που ξεφτίλισε όλη την άμυνα της Μπρέντα και στο τέλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα εξαιρετικό τελείωμα.

Ανάλογο της προσπάθειας που είχε προηγηθεί. Ένα τέρμα που έκανε τον νεαρό τότε Ιμπραΐμοβιτς γνωστό και παράλληλα πρώτο θέμα παντού. Ήταν τότε που το ημερολόγιο έγραφε 22 Αυγούστου 2004.