Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Σινσινάτι Όπεν, εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Τζον Ίσνερ.

Για τρίτη διαδοχική φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα φωνάξει «παρών» στα ημιτελικά του Σινσινάτι. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να επικρατήσει με 7-6(5), 5-7, 6-3 του Τζον Ίσνερ και σήμερα (20/8) θα βρει στον δρόμο του προς τον τελικό τον Νο1 τενίστα του κόσμου Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το έργο του Τσιτσιπά ήταν δύσκολο απέναντι στον Ίσνερ. Ο 37χρονος Αμερικανός είχε 18 άσους, αλλά ο “Tsitsifast” αξιοποίησε το μοναδικό break point του στον αγώνα για φτάσει σε μία αγχωτική νίκη στα τρία σετ, μετά από δύο ώρες και 23 λεπτά αγώνα. Πάντως, ο Τσιτσιπάς πήρε δίκαια την πρόκριση, αφού περιορίστηκε μόλις στα εννέα αβίαστα λάθη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας ήταν αρκετά δυνατός από το ξεκίνημα. Από 0-30 γύρισε ο Στέφανος και κράτησε το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 5-5, με τον Αμερικανό να κρατά και πάλι εύκολα, κάνοντας το υπέρ του 6-5. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο έστειλε εύκολα το σετ στο tie break. Εκεί έκανε πρώτος μίνι break o Στέφανος από λάθος του Ίσνερ στο 3-1. Ο Ίσνερ πήρε πίσω το μίνι μπρέικ και μείωσε 4-3. Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε καθώς άρχισε να ψιχαλίζει. Ο Τσιτσιπάς έβγαλε μία καλή επιστροφή στο σερβίς του Ίσνερ και ο Αμερικανός έστειλε μακριά το μπαλάκι με το φόρχαντ για να γίνει το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και πρώτο. Αρκετή ένταση, ωραία χτυπήματα, με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους. Ο αγώνας ήταν στο 5-5 όπου ο Ίσνερ κατάφερε να βρει τα πρώτα δύο break point στο ματς! Ο Τσιτσιπάς τα έσβησε εύκολα, όμως έδωσε και τρίτο στον Αμερικανό. Αυτή την ευκαιρία δεν την σπατάλησε ο Ίσνερ και έκανε το 6-5, για να σερβίρει για το σετ και στο τέλος να το κατακτήσει.

Ο Ίσνερ έκανε δώρα στον Στέφανο που βρήκε το πρώτο του break point στο ματς, το οποίο πήρε με χαμένο φόρχαντ του Ίσνερ! Έτσι πήγε να σερβίρει για το ματς και βρέθηκε πίσω με 0-30, αλλά πήρε σερί πόντους από το σερβίς του και πέρασε στα ημιτελικά.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!