Εμμανουήλ Καραλής: Η αποκάλυψη για την κατάθλιψη και την κρίση πανικού - Οι αγώνες χωρίς κίνητρο και το διάλειμμα που θέλει.

Στη μάχη του με την κατάθλιψη και το άγχος αναφέρθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής μέσα από ανάρτησή του στα social media. Στην ίδια γνωστοποιεί ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τις αθλητικές του υποχρεώσεις. Κι αυτό προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία και να βρει ξανά το χαμόγελό του. 

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, 4ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, περιέγραψε τη δύσκολη χρονιά που βίωσε. «Πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση. Αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο κακός Μανόλο κυριάρχησε», γράφει ο Εμμανουήλ Καραλής στο Twitter. 

Η ανάρτηση του Εμμανουήλ Καραλή

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν στον κλειστό στίβο, μία σειρά από γεγονότα κατάφεραν να μειώσουν εντελώς το ηθικό μου.

» Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο «κακός» Μανόλο κυριάρχησε.
Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και να προσπαθήσω να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

» Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου».

Εμμανουήλ Καραλής: Ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του στον προκριματικό του επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο 22χρονος άλτης τόνισε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά τον τραυματισμό του το χειμώνα. Ακόμη, τόνισε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα για να ξεκουραστεί και να «κυνηγήσει» στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

«Δεν ήταν καλή φέτος η χρονιά. Έπεσα ψυχολογικά μετά τον τραυματισμό μου τον χειμώνα και δεν μπόρεσα να το βρω. Με το ζόρι έκανα άλματα, όμως, πρέπει να προχωρήσω, να συνεχίσω και φυσικά να επανέλθω. Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα να ξεκουραστώ και να επιστρέψω με στόχο να βρω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Σήμερα δεν ήμουν καλά κι έτσι και τα άλματα στο 5,65 μ. δεν ήταν όπως θα έπρεπε», είχε δηλώσει μετά τον αγώνα ο Εμμανουήλ Καραλής.