Το Debut.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τη μέρα που ο Κακά γινόταν κάτοικος Μαδρίτης με όχι εν τέλει τόσο καλή κατάληξη.

Κάποτε υπήρξε ο καλύτερος της Ευρώπης. Άρα και του κόσμου. Ο Κακά ήταν ό,τι καλύτερο… πετούσε. Δεν περπατούσε, αλλά ήταν πραγματικός άνεμος. Ειδικά με την μπάλα στα πόδια του. Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε όλα όσα χρειάζονταν για να υπογράψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μίλαν δεν ήθελε να τον δώσει. Όμως, έπρεπε. Δύσκολα θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα από 60.3 εκατομμύρια ευρώ από εκείνον στο μέλλον. Ή γενικά από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή της. Έτσι, το deal έγινε άμεσα. Ο έμπειρος μέσος έγινε από τις πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού του 2009.

Παράλληλα και ο Βασιλιάς της Ρεάλ. Λίγες μέρες αργότερα οι “μερένχες” ανακοίνωσαν τόσο την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και του Καρίμ Μπενζεμά που βρίσκεται μέχρι και σήμερα εκεί.

Άνθρακας ο… θησαυρός με τον Κακά!

Πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η μεταγραφή του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έπιασε. Τόσο για τον ίδιο όσο και την ισπανική ομάδα.

Εκείνος είχε μάθει διαφορετικά. Στην Ιταλία είχε μάθει να κάνει κουμάντο αυτός. Αλλά στη “βασίλισσα” έπρεπε να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις. Παράλληλα, είχε και πολλούς τραυματισμούς. Κακά… τα ψέματα. Δεν έπιασε ποτέ στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και πρόσφερε λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Όσο για τους Μαδριλένους; Είδαν τα πολλά εκατομμύρια να πηγαίνουν… στράφι. Αν και η εμπορική επιτυχία από το εν λόγω deal μόνο μικρή δεν ήταν. Ωστόσο, στις 6 Ιουνίου του 2009 τίποτα δεν φάνταζε έτσι. Και κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως ο “βασιλιάς” θα ήταν… γυμνός στην ισπανική πρωτεύουσα.