Με πρωταγωνιστή τον Χουάνγκ, που έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα», ο Ολυμπιακός ήρθε 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Φαλήρου.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από σήμερα την πρόκριση αλλά δεν αξιοποίησε τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό αποτέλεσμα (1-1) αφήνει «ανοιχτούς λογαριασμούς» και όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Απόλλων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησε να γίνει το… αφεντικό του αγώνα. Έβγαλε τρεξίματα στο γήπεδο πιέζοντας πολύ τον Ολυμπιακό και μη επιτρέποντας του να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Όμως, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Ολυμπιακός. Η «βολίδα» του Κούντε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έτσι παρέμεινε το 0-0. Στο 18′ ο Απόλλων ευνοήθηκε από τις κόντρες και ο Γιάγκα έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα. Εμβιλά και Κούντε κέρδισαν πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, ενώ από αριστερά ο Ζινκερνάγκελ συνδυαζόταν άψογα με τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος από ένα σημείο και μετά ανέβασε την απόδοση του. Έτσι στο 29′ ήρθε το όμορφο γκολ του Χουάνγκ, ο οποίος φαινόταν πως έδινε στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (1-1).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να πετύχει και δεύτερο γκολ για να φύγει νικητής από την Κύπρο.

Ο Χουάνγκ ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Πειραιά. Ο παίκτης που από τα πόδια του περνούσαν τα πάντα άλλαξε όλη την εικόνα του Ολυμπιακού και δημιουργούσε συνεχώς πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 53ο λεπτό είχε καλή στιγμή, με τον Ραντζέλοβιτς από κοντά να μην μπορεί να πιάσει κεφαλιά. Στη συνέχεια ακολούθησε πολιορκία των ερυθρόλευκων. Στο 58′ μετά από λάθος του Απόλλωνα, οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν στην κόντρα με τον Χουάνγκ. Εκείνος τροφοδότησε πολύ ωραία στα δεξιά τον Ραντζέλοβιτς. Με τη σειρά του είδε τον Αραμπί, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 56′ ο Κορεάτης έκανε ακόμη μία φορά άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει με επιτυχία τον Αραμπί, με αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς να απομακρύνει την μπάλα. Στο 64′ ο Χουάνγκ έχασε νέα ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Στο 66′ ο Νοτιοκορεάτης έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια διάθεση και την ίδια επιθετική δημιουργία. Ο Απόλλων άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν στο φινάλε την οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού και στο 90+5 σκόραραν με τον Χέντι αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς. Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμάς, Κυριάκου (60΄ Μπα), Κολ, Φίλιξ, Πίττας, Ντιγκινί (74΄ Έντι), Γιάνγκα (60΄ Σαχάρ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κoρμπεράν): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Κούντε (90΄+2 Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (80΄ Βρουσάι), Χουάνγκ (66΄ Αγκιμπού Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (79΄ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67΄ Χασάν)

Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στους δύο αντιπάλους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη (25/8, 22:00) στο φαληρικό γήπεδο με έπαθλο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Θυμίζουμε πως ο ηττημένος θα αγωνιστεί στους ομίλους του Conference League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!