Απόστολος Χρήστου: Εύκολα προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο ο Ευρωπαίος πρωταθλητής των 50μ. ύπτιο.

Το πρώτο… διαδικαστικό βήμα προς τη διεκδίκηση ακόμη ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ρώμης, έκανε ο Απόστολος Χρήστου. Ο νικητής των 50μ. ύπτιο πέρασε άνετα στους βραδινούς (20:52) ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο, πετυχαίνοντας με 53.78 τη δεύτερη επίδοση των προκριματικών. Βρέθηκε πίσω μόνο από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό πρωταθλητή κόσμου Τόμας Τσέκον, που έκανε 53.71.

Καλή εμφάνιση με ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησε ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος, ο οποίος τερμάτισε σε 55.63 και κατετάγη 20ος, μένοντας για λίγο εκτός ημιτελικών. Αντίθετα, απογοητευτική ήταν η παρουσία του Βαγγέλη Μακρυγιάννη. Έμεινε πολύ μακριά από τις δυνατότητές του και με 55.77 κατετάγη 25ος.

Ανετα στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε πολύ εύκολα την πρόκριση για τους απογευματινούς (19:24) ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση στη σειρά του με 22.06. Στο σύνολο κατέλαβε την έκτη θέση, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Οι άλλοι τρεις Ελληνες αθλητές που μετείχαν στον προκριματικό, δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην προνομιούχο 16άδα. Ο Οδυσσέας Μελαδίνης με 22.70 ήταν 33ος. Ο Στέργιος Μπίλας με 22.73 πήρε την 35η θέση. Τέλος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος κατετάγη 48ος με 23.05.

Σπουδαία επίδοση για πρωί πέτυχε ο Ολλανδός Τομ Ντε Μπουρ, ο οποίος με 21.59 ήταν ο κορυφαίος των προκριματικών, ενώ αποκλείστηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι στη Βουδαπέστη, ο Φινλανδός Αρι-Πέκα Λιουκόνεν, που τερμάτισε σε 22.71.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί!