O Νικ Κύργιος ηττήθηκε 7-6(4), 6-7(5), 6-1 και αποκλείστηκε από τον Πολωνό, Χούμπερτ Χουρκάτς από τα προημιτελικά του Canadian Open.

Ο Νικ Κύργιος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αλλά η πορεία του στο Canadian Open σταμάτησε στα προημιτελικά. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 37 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε 7-6(4), 6-7(5), 6-1 από τον Πολωνό, Χούμπερτ Χουρκάτς. Εκείνος θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό, τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρούουντ. Στον έτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, θα αναμετρηθούν ο Ισπανός, Πάμπλο Καρένιο με τον Βρετανό, Ντάνιελ Εβανς. 

Μετά από 15 νίκες σε 16 αγώνες -συμπεριλαμβανομένων του χαμένου τελικού στο Wimbledon και του τίτλου, που κατέκτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο τουρνουά της Ουάσινγκτον- ο Κύργιος «έμεινε» από φυσικές δυνάμεις.

«Ενιωσα πόνο στους κοιλιακούς πριν από το παιχνίδι. Και κατά την διάρκεια, τα γόνατά μου πονούσαν, η πλάτη μου πονούσε. Προσπαθούσα να συνεχίσω να κινούμαι, αλλά έμεινα σχεδόν άκαμπτος», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Κύργιος, ενώ αναφερόμενος στην διακοπή που προκάλεσε ο 25χρονος Πολωνός, πηγαίνοντας για λίγο στα αποδυτήρια κατά την διάρκεια του δεύτερου σετ, σχολίασε: «Οταν παίζεις και σταματάς για πέντε με δέκα λεπτά, δεν βοηθάει το σώμα σου. Είναι μέσα στους κανόνες, δεν πρόκειται να παραπονεθώ. Αλλά μετά από αυτό, ήμουν τόσο πιασμένος, δεν μπορούσα να κινηθώ σωστά. Δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος. Αισθάνομαι καλά, έχω αυτοπεποίθηση. Θα έχω τρεις ή τέσσερις μέρες ξεκούρασης. Θα τις χρησιμοποιήσω, πραγματικά για να αναπαυθώ και θα επιστρέψω».

Από την πλευρά του, ο Χουρκάτς, δήλωε πως ο αντίπαλός του «έπαιξε απίστευτα τους δύο τελευταίους μήνες» και εμφανίσθηκε χαρούμενος που βγήκε νικητής «από έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα»:

«Το να παίζεις εναντίον του, είναι μία μεγάλη πρόκληση, αλλά και διασκεδαστικό. Ο Νικ είναι μεγάλος αντίπαλος. Μπορεί να κτυπήσει κάθε μπάλα. Δεν έχει ουσιαστικές αδυναμίες, εάν βέβαια, υπάρχουν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Το εννοούμε!