Το Debut.gr ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και θυμάται το πέναλτι του Ντρογκμπά απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου που έδωσε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Τσέλσι.

10 χρόνια πέρασαν από τη μαγική νύχτα που έζησε η Τσέλσι απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνη τη βραδιά ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Αφρικανός άσος είχε πετύχει όχι μόνο το τέρμα της ισοφάρισης των Άγγλων, αλλά και το νικητήριο πέναλτι της διαδικασίας. Ας θυμηθούμε όμως, τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ.

Τσέλσι και Μπάγερν τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Μονάχου. Οι Βαυαροί ήταν ουσιαστικά γηπεδούχοι και ταυτόχρονα και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς είχαν το πάνω χέρι. Μάλιστα, κατάφεραν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Μίλερ στο 83ο λεπτό.

Η απάντηση της Τσέλσι όμως ήταν άμεση. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντρογκπά επίσης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Το ματς κάπως έτσι οδηγήθηκε στην παράταση. Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα, ο Ιβοριανός έκανε πέναλτι πάνω στον Ριμπερί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόμπεν, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Τσεχ.

Ακολούθησαν τα πέναλτι. Ο Χουάν Μάτα δε βρήκε στόχο στην πρώτη προσπάθεια, με την Μπάγερν από την άλλη να μετράει 3/3. Όμως μετά ήρθε μπλακ άουτ. Όλιτς και Σβαϊνστάιγκερ αστόχησαν και έτσι όλα τα φώτα πήγαν ξανά στον Ντρογκμπά. Αυτός δεν λάθεψε, σίγησε την “Αλιάνζ Αρένα” και χάρισε στην Τσέλσι την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Δείτε τις καλύτερες από το παιχνίδι: