Ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι στους «30» που θα διεκδικήσουν φέτος τη «Χρυσή Μπάλα» και ένας δημοσιογράφος της Equipe έδωσε την εξήγησή του.

Ο Λιονέλ Μέσι για πρώτη φορά μετά το 2005 δεν είναι στη λίστα με τους 30 φιναλίστ για τη Χρυσή Μπάλα. Μία απόφαση που σίγουρα προκάλεσε αντιδράσεις και έκπληξη. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για τον Λιονέλ Μέσι. Κυρίως γιατί πρόκειται για τον πολυνίκη του θεσμού. Έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα περισσότερες φορές από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία.

Είναι ακόμα ενεργός, κατακτά τρόπαια και πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις άρα επόμενο είναι να θεωρείται αυτονόητη η ύπαρξη του ονόματός του στους διεκδικητές της Χρυσής Μπάλας. Αμ, δε. Μας γελάσανε.

Τι συνέβη με τον Λιονέλ Μέσι;

Ο δημοσιογράφος της L’ Equipe, Εμάνουελ Μποζάν έδωσε τη δική του εξήγηση για το ότι ο “Pulga” δεν βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους. Μάλιστα, το απέδωσε στην κακή πρώτη του σεζόν με την Παρί.

«Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30. Αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι’ αυτόν: εξαφανίστηκε το κριτήριο ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και η περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από πλευράς θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών», ανέφερε.

Ως προς την ύπαρξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στη λίστα τόνισε:

«Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων αυτή τη σεζόν, με 117 γκολ. Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League. Έβαλε τέσσερα γκολ που έδωσαν στην Γιουνάιτεντ επτά βαθμούς.

Στην Premier League, είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου».