Με αρχηγική τριάδα θα πορευτεί η Εθνική Ελλάδος ενόψει EuroBasket 2022. Ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι επικεφαλής, με συμπαραστάτες τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την τριάδα των αρχηγών της Εθνικής μας ομάδας με αφορμή το Ευρωμπάσκετ του 2022. Επικεφαλής για την Εθνική μας ομάδα θα είναι ο Κώστας Παπανικολάου και συμπαραστάτες του οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι “τρεις σωματοφύλακες”, αν και η ευτυχής συγκυρία φέρνει την Εθνική Ανδρών να έχει αρκετούς τέτοιους στη φετινή της προσπάθεια. Είναι όμως για πρώτη φορά μια τριανδρία αρχηγών που υπάρχει φέτος στην ομάδα, με τον Κώστα Παπανικολάου να φέρει το… άτυπο περιβραχιόνιο και τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα να τον πλαισιώνουν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στην ομάδα την απόφαση να είναι μαζί οι παλαιότεροι των διεθνών σε αυτόν τον τιμητικό ρόλο. Ο Παπανικολάου είναι αυτός που δηλώνεται στο φύλλο αγώνα και φωνάζει το… Ελλάς, ο Καλάθης με τον Σλούκα συμβολίζουν μαζί του το «η ισχύς εν τη ενώσει», για μια ομάδα που πάει ενωμένη στις μεγάλες προκλήσεις που την περιμένουν το προσεχές διάστημα.

Ο Νικ Καλάθης έχει 125 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών. Έκανε το ντεμπούτο του το 2009 όταν και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει 121 συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών. Έκανε κι αυτός το ντεμπούτο του το 2009 χωρίς όμως τότε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας για την Πολωνία.

Ο Κώστας Σλούκας έχει 107 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, έχοντας ντεμπουτάρει το 2011 όταν και συμμετείχε στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί!