Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ένα από τα φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα, εξύμνησε το απόλυτο και κορυφαίο ατομικό βραβείο στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τους 30 υποψήφιους για την «Χρυσή Μπάλα» και αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να περιμένει για να την… κρατήσει στα χέρια του, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο και πλησιάζει σ’  αυτήν την στιγμή.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι μόλις 23 ετών, αλλά ήδη από τους βασικούς διεκδικητές αυτού του σπουδαίου βραβείου, σε ετήσια βάση, καθώς είναι υποψήφιος για πέμπτη διαδοχική χρονιά (σ.σ. η Χρυσή Μπάλα δεν απονεμήθηκε το 2020 λόγω Covid-19).

Γεγονός, που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο αναγνώρισης, έστω κι εάν αναπόφευκτα, θέλει περισσότερα. 

«Πολλοί φιλοδοξούν να ενταχθούν σε αυτόν τον κατάλογο», τόνισε ο Μπαπέ μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «France Football», που έχει θεσμοθετήσει την «Χρυσή Μπάλα» και πρόσθεσε:

«Οι παίκτες δεν μιλούν συχνά για αυτό δημόσια, αλλά ξέρω ότι σημαίνει πολλά. Το να είσαι μέρος αυτής της επιλογής, είναι μια πραγματική αναγνώριση. Αναπόφευκτα, κάθε χρόνο, υπάρχουν τουλάχιστον 15 παίκτες, για τους οποίους δεν υπάρχει πολλή αγωνία. Ομως, για τις τελευταίες θέσεις, αυτή η αναγνώριση έχει μεγάλη αξία. Εγώ, δεν έφυγα ποτέ από το Top 10. Είναι η απόδειξη ότι αρχίζω σιγά σιγά να… μονιμοποιούμαι στο μυαλό των κριτών.

»Η «Χρυσή Μπάλα», είναι ένα από τα μεγάλα γεγονότα για κορυφαίους παίκτες. Το γράφουμε στο προσωπικό μας ημερολόγιο και το βάζουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Από εδώ και πέρα, νομίζω ότι ανήκω σε αυτήν την ελίτ των πιθανών νικητών. Πιστεύω ότι είμαι αξιόπιστος για να διεκδικήσω αυτό το βραβείο. Αντιμετωπίζοντας αυτό το λαμπερό τρόπαιο, γινόμαστε όλοι ξανά παιδιά. Η «Χρυσή Μπάλα», ξυπνά μέσα μας τα παιδικά μας όνειρα. Κατακτήσαμε τίτλους και βραβεία, αλλά αυτό είναι το «Αγιο Δισκοπότηρο». Είναι το εισιτήριο για τον μεγάλο κόσμο». 

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Το εννοούμε!