Ο Άρης επικράτησε 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Conference League, αφού στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 2-0.

Άδοξο ήταν το τέλος του Άρη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Θεσσαλονικείς είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους αλλά ο Εράν Ζάχαβι τους χάλασε όλα τα σχέδια. Ο Άρης έκανε μία τίμια και αξιόλογη προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε αρκετά ήρεμα χωρίς ιδιαίτερες στιγμές. Ο Άρης με τον κόσμο στο πλευρό θέλησε να εκμεταλλευτεί τα πρώτα λεπτά και να σημειώσει ένα γκολ, ωστόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ κράτησε σχετικά εύκολα.

Σαφώς και η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον έλεγχο και τον πρώτο λόγο αλλά με δυσκολία έβρισκε τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ο Άρης δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις καλές του στιγμές με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί 0-0. Η καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στον Άρη όταν το φάουλ του Πάλμα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα πάντα άλλαξαν φυσικά στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου, με τον Άρη στο 60’ να κάνει το 1-0 με πέναλτι του Γκρέι. Ένα πέναλτι που δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και τον διαιτητή, μετά την παρέμβαση του πρώτου βοηθού που είδε το σπρώξιμο του Γκλέιζερ πάνω στον Ιτούρμπε.

Η Μακάμπι προσπάθησε με παίκτη λιγότερο να βρει τις ισορροπίες της μέσα στο γήπεδο. Κι αντί ο Άρης να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, δέχθηκε γκολ. Στο 74′, ο Ζάχαβι πήρε την κάθετη πάσα του Γκάβριελ Κανιτσόφσκι και με άψογο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 80′ ο Πέρετζ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γκρέι, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Τζαμαϊκανός φορ με τακουνάκι έδωσε στον Ντουκουρέ για το 2-1. Το σουτ του Πάλμα (85′) και η κεφαλιά του Γκρέι (87′) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τον Άρη, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να πανηγυρίζει μια πολύ δύσκολη πρόκριση με συνολικό σκορ 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (68′ Καμάτσο). Ντουκουρέ (90’+5′ Ντιοπ), Μαντσίνι (78′ Ματέο), Πάλμα (90’+5′ Χατζηιωάννου), Ιτούρμπε (68′ Μανού), Γκρέι.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετζ, Νιρ Μπίτον, Γεϊνί. Σάμποριτ, Φαν Οβεριμ (90′ Νταν Μπίτον), Γκλέιζερ, Κανιτσόφσκι (90′ Ρίκαν), Ζεράλδες, Χοζέζ (78′ Κάντιλ), Κούβας (66′ Γκολάσα), Γιοβάνοβιτς (66′ Ζάχαβι).