Ο Ρόναλντ Κούμαν έχει γράψει ιστορία με την φανέλα της Μπαρτσελόνα αφού δικό του γκολ χάρισε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στον σύλλογο.

Μπορεί το πέρασμα του Ρόναλντ Κούμαν από την «ηλεκτρική καρέκλα» της ομάδας να μην ήταν αυτό που θα περίμεναν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του και την προσφορά του στον σύλλογο. Ακόμα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως δεν άφησε την ομάδα στα δύσκολα και ανέλαβε το δύσκολο έργο να αναλάβει τους «μπλαουγκράνα» σε μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ιστορίας τους.

Ο Ρόναλντ Κούμαν έχει γράψει την δικιά του ιστορία ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Από το 1989 μέχρι και το 1995 αγωνίστηκε με ιδιαίτερα επιτυχία στο Καμπ Νόου. Στα χρόνια παρουσίας του εκεί, κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Κύπελλο και τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ωστόσο, έχει μείνει αξέχαστος σε όλους τους φίλους του συλλόγου για το… γκολ που σημείωσε κόντρα στην Σαμπντόρια στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1992. Η αναμέτρηση ήταν στο 0-0 και όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα πάει στην διαδικασία των πέναλτι. Όμως στην παράταση, ο Ολλανδός είχε διαφορετική άποψη.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ μερικά μέτρα εκτός της μεγάλης περιοχής και ο Κούμαν με… απίστευτο σουτ έκανε το 1-0! Έτσι με δικό του τέρμα οι Καταλανοί κέρδισαν το πρώτο Πρωταθλητριών (Τσάμπιονς Λιγκ) της ιστορίας τους!

Πάντως ο Κούμαν αν και αμυντικός είχε… έφεση στο σκοράρισμα. Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα είχε ανεβάσει και ένα βίντεο με το top-10 των γκολ του!