Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Ταρίκ Μπλακ μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να χάσει.

Και έτσι από το πουθενά, έσκασε η είδηση πως ο Ταρίκ Μπλακ θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Λέμε από το πουθενά καθώς οι Ερυθρόλευκοι είχαν ρίξει το βάρος στην απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Γιατί αλλιώς ο Αμερικανός είχε ακουστεί πολλάκις για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ειδικά την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που διαθέτει εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει. Έναν παίκτη που είχε δείξει αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια πως μπορεί να κυριαρχήσει. Ένα «κτήνος» για τη ρακέτα. Βέβαια η κατάσταση πλέον είναι διαφορετική. Ο Μπλακ δεν είναι ο τύπος που θαυμάσαμε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μέχρι να χτυπήσει στο γόνατο «τρομοκρατούσε» τους αντιπάλους του.

Είναι πιο βαρύς και πιο αργός, όμως αυτό δεν απέτρεψε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού από το να του δώσουν συμβόλαιο. Μια προσθήκη χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο. Ένα στοίχημα με ελάχιστο ποντάρισμα που μπορεί όμως να επιστρέψει αρκετά περισσότερα πίσω. Γιατί ο καλός Μπλακ θα ταίριαζε άνετα σε οποιαδήποτε front line ευρωπαϊκής ομάδας. Και οι Ερυθρόλευκοι του δίνουν την ευκαιρία για να βρει ξανά τον εαυτό του.

Εφόσον βγει θα μιλάμε διαφορετικά

Φυσικά και ο Ταρίκ Μπλακ έχει χτίσει το δικό του όνομα στη Γηραιά Ήπειρο. Όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει σε έναν σύλλογο. Σίγουρα δεν είναι ο ίδιος παίκτης που είχαμε παρακολουθήσει παλαιότερα. Έχει όμως την ευκαιρία για να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του. Άλλωστε είναι ακόμα στα 30 του. Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια.

Είναι γνωστό πως «τρέφεται» μπασκετικά μέσα από το pick n roll. Όλα αυτά τα χρόνια το έχει τελειοποιήσει και όταν βάλεις δίπλα του παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Γουόκαπ, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό. Παραμένει εξαιρετικός στα καρφώματα, στο να στήνει καλά σκριν βοηθώντας τους περιφερειακούς, «ρολάροντας» ταυτόχρονα ιδανικά και φυσικά να προστατεύει το καλάθι με το μεγάλο του εκτόπισμα.

Για μερικά χρόνια ήταν ένας από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς στη Euroleague με μέσους όρους καριέρας 9 πόντους και 5 ριμπάουντ. Στον Ολυμπιακό σίγουρα δεν περιμένουν να δουν υψηλά νούμερα σε σταθερή βάση. Όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει να δει κάποια από αυτά τα στοιχεία να ξεδιπλώνονται στο παρκέ. Κάτι που αν συμβεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα στην γραμμή των ψηλών της ομάδας.

Ο Μπλακ θα βρει ιδανικό περιβάλλον

Το περιβάλλον που θα συναντήσει στον Πειραιά θα παίξει και αυτό τον ρόλο του στο αν θα βγει. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη στη θέση του σέντερ δύο ψηλούς πρώτης γραμμής. Ο Μουσταφά Φαλ και ο Τζοέλ Μπολομπόι μπορούν να δώσουν στον Μπλακ τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί. Θα αναλάβουν εκείνοι το μεγαλύτερο βάρος και θα αφήσουν τον 30χρονο Αμερικανό να μπει σταδιακά στο πλάνο του Μπαρτζώκα.

Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην κριθεί άμεσα. Άλλωστε αυτή την στιγμή λογίζεται για τον ρόλο του τρίτου σέντερ. Στο χέρι του είναι να δείξει τον καλύτερο του εαυτό και να αναγκάσει τον προπονητή των Πειραιωτών να έχει… πονοκέφαλο για το ποιον θα χρησιμοποιήσει περισσότερο. Βέβαια κανείς παίκτης δεν πάει χαμένος. Η χρονιά θα είναι μεγάλη και όλοι θα χρειαστεί να δώσουν ό,τι μπορούν ώστε να βγει το βαρύ πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Χωρίς μεγάλο ρίσκο…

Σίγουρα το να μην βγαίνει η επιλογή ενός παίκτη δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν προπονητή, τους συνεργάτες και τη διοίκηση. Όμως στον Ολυμπιακό δεν θα τα βάψουν… μαύρα αν ο Μπλακ δεν αποδώσει όσο πραγματικά μπορεί. Όπως προαναφέραμε υπάρχουν ήδη ο Φαλ και ο Μπολομπόι στη θέση. Επιπλέον είναι ο έβδομος ξένος και με την εικόνα του ρόστερ εκείνος που θα μείνει έξω από την ελληνική λίστα του πρωταθλήματος θα είναι ένας από τους σέντερ.

Εκτός κι αν φυσικά γίνει πραγματικότητα το σενάριο που εξετάζουν στην Basket League ώστε οι ξένοι να γίνουν επτά και να αγωνίζονται οι έξι, χωρίς όμως να χρεώνονται οι ομάδες αλλαγές. Όποια κι αν είναι η κατάσταση το ρίσκο παραμένει μικρό. Αν δεν βγει τότε είτε θα γίνει αντικατάστασή του, είτε απλά θα αποχωρήσει. Δεν θα μιλάμε για μεγάλη ζημιά που θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Από την άλλη όμως αν αποδώσει τότε θα μιλάμε για μια πολύτιμη μονάδα που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει εν πολλοίς τα δεομένα.