Ο Μπιλ Ράσελ, θρυλική φιγούρα του ΝΒΑ και των Μπόστον Σέλτικς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Στο πένθος βυθίστηκε το ΝΒΑ και γενικότερα το μπάσκετ, αφού έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μπιλ Ράσελ, σε ηλικία 88 ετών.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο παλαίμαχος σέντερ άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του.

Ο σπουδαίος Μπιλ Ράσελ, έγραψε ιστορία με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς (1956-69) με τους οποίους αγωνίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα ως παίκτης και δύο ως προπονητής της αγαπημένης του ομάδας, ενώ είχε 15.1 πόντους, 22.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ μέσους όρους στην τεράστια καριέρα του στο NBA. Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία με τα περισσότερα δαχτυλίδια.

Επίσης, ήταν 12 φορές All-Star, τρεις φορές μέλος της κορυφαίας και οκτώ φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας, ενώ υπήρξε ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας με σημαντική προσφορά στα κοινά.

Επίσης, ο Ράσελ, εκτός των Σέλτικς (1966-69), εργάστηκε ως προπονητής σε Σόνικς (1973-77) και Κινγκς (1987-88).

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της οικογένειάς του:

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!