O Τζόρτζ Ράσελ κέρδισε την παρθενική pole position της καριέρας του στην F1 στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Oυγγαρίας. Καταστροφή για Red Bull και Φερστάπεν!

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Ούγγαρορινγκ για το Grand Prix Ουγγαρίας μπορεί να μην ήταν… βροχερές όπως αναμενόταν, όμως ήταν εντυπωσιακές. Και είχαν για μεγάλους θριαμβευτές την Mercedes και τον Τζόρτζ Ράσελ που έκαναν την έκπληξη.

Ο 24χρονος Βρετανός με έναν εκπληκτικό γύρο στα 1:17:377 κατά την τελευταία του προσπάθεια στο Q3, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του στην Formula 1. Πρόκειται παράλληλα για την πρώτη pole που πετυχαίνουν τα “ασημένια βέλη” στη φετινή σεζόν. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Όλα αυτά σε ένα Σάββατο που δεν θα θέλουν να θυμάται στο στρατόπεδο της Red Bull. H Αυστριακή ομάδα είδε και τους δύο της οδηγούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συγκεκριμένα ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ φαινόταν ως ένα από τα φαβορί για την pole position παρουσίασε θέματα με την ισχύ του μονοθεσίου του προς το φινάλε του Q3 με αποτέλεσμα να περιοριστεί μόλις στην 10η θέση!

Ακρίβως πίσω του θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Σέρχιο Πέρεζ. Ο οποίος παραδόξως δεν κατάφερε να προκριθεί από το Q2 και περιορίστηκε στην 11η θέση. Αυτό λοιπόν καθιστά το έργο της Red Bull για τον αυριανό αγώνα αρκετά δύσκολο. Πόσο μάλλον σε μια πίστα όπως του Ουγγαρόρινγκ που οι προσπεράσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στα θετικά πέραν από την τρομερή απόδοση της Mercedes, συγκαταλέγεται η απόδοση της Mclaren. Η oμάδα του Ουόκινγκ έπειτα από αρκετό καιρό είδε και τα δύο της μονοθέσια στο Q3. Mε τον Λάντο Νόρις να σημειώνει τον 4ο ταχύτερο χρόνο και τον Ντάνιελ Ρκιάρντο να είναι στην πρώτη δεκάδα (9η θέση). Πολύ καλοί επίσης και οι δύο πιλότοι της Alpine-Renault (Εστεμπάν Οκόν, Φερνάντο Αλόνσο) που πέτυχαν το 5-6.

Απογόητευσαν ο Νίκολας Λατίφι (Williams) ο οποίος έμεινε από νωρίς εκτός της διαδικασίας των κατακτήριων δοκιμών τερματίζοντας τελευταίος παρότι έκανε την έκπληξη σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά που προηγήθηκαν νωρίτερα. Σε κακή μέρα και οι δύο πιλότοι της Alpha Tauri (Πίερ Γκασλί, Γιούκι Τσουνόντα) που επίσης αποκλείστηκαν από το Q1.

Οι δηλώσεις του poleman Τζορτζ Ράσελ:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

H εκκίνηση του αυριανού αγώνα για το GP Oυγγαρίας, του δέκατου τρίτου της φετινής σεζόν για την Formula 1, θα δοθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος.